Punt divers

Educació manté la decisió de suprimir el batxillerat nocturn presencial a Vic

La directora del Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell, va reiterar aquest dilluns a la direcció de l'IES Jaume Callís la intenció del departament de suprimir l'oferta de batxillerat nocturn presencial en aquest centre osonenc. Segons ha explicat la directora del centre, Imma Andreu, en la trobada Collell va 'ratificar' l'anunci fet des del Govern d'acabar amb aquest tipus d'oferta educativa al·legant aspectes com la baixa matriculació i alt grau d'absentisme. La campanya de recollida de signatures per demanar que es mantingui aquest tipus d'oferta educativa a la ciutat ha recollit fins ara unes 1500 signatures. Aquesta quantitat augmentarà els propers dies.

La trobada, segons ha explicat Andreu, no va aportar 'cap noticia diferent' a la informació que tenia la direcció del centre. Dolors Collell va explicar les motivacions que han portar a Educació a prendre aquesta decisió. En els darrers dies representants de l'Ajuntament de Vic havien mantingut contactes amb la Generalitat per intentar evitar que es faci efectiva aquesta mesures que deixaria sense batxillerat presencial les comarques d'Osona i el Ripollès. Tal com expliquen des de la direcció del centre, de moment, el Departament d'Educació manté la seva posició inicial. Imma Andreu diu que des de la direcció del centre estan molt contents de la mobilització social que s'està generant per evitar que s'acabi el batxillerat nocturn en el centre que dirigeix. Entre d'altres destaca la 'bona participació' que va tenir la concentració convocada per dissabte a la plaça Major de Vic. En aquest acte es van recollir entre 500 i 600 signatures. A aquestes cal sumar-li les prop de 600 signatures que ja s'havien recollit anteriorment i a les que estan recollint diferents entitats de la comarca d'Osona. De moment encara no s'han decidit si es faran més concentracions de protesta ni si es farà un acte d'entrega de les signatures. A l'IES Jaume Callís de Vic hi ha uns 120 alumnes matriculats a batxillerat en horari nocturn, un centenar a segon i la vintena restants a primer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.