Punt divers

ERC tornarà a reclamar al Congrés dels Diputats l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea

El grup parlamentari d'ERC ha presentat una proposició de llei davant la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats per reclamar, de nou, que l'Euromed s'aturi a l'estació de l'Aldea (Baix Ebre) com a mínim un cop al dia, tant en direcció cap a Barcelona com cap a Alacant. La iniciativa, segons el partit, respon al compromís adquirit pel secretari general i portaveu del partit al Congrés, Joan Ridao, amb representants de la Cambra de Comerç de Tortosa després de constatar l'incompliment, per part del govern espanyol, de la moció en aquest mateix sentit aprovada, a instàncies del senador republicà Pere Muñoz, a la Comissió de Foment del Senat, el passat mes de novembre de 2008.

La proposició no de llei presentada per Esquerra a la Comissió de Foment del Congrés de Diputats demana que es fixi una aturada mínima d'un Euromed diari a l'estació de l'Aldea, en sentit Alacant i en sentit Barcelona, que el servei ferroviari es pugui prestar a partir del mes de maig de 2010, i que es facin les adequacions necessàries a l'estació perquè es pugui prestar aquest servei. 'Aquest és un tema prioritari per a les Terres de l'Ebre i el compromís d'Esquerra és fer al màxim d'accions per aconseguir que l'Euromed s'aturi a l'Aldea', ha explicat Ridao.El senador Pere Muñoz, que durant aquest darrer any ha formulat diverses preguntes parlamentàries al Govern espanyol sobre aquesta qüestió, ha manifestat que la negativa del Govern espanyol a complir un acord del Senat pel qual l'Euromed s'hauria d'aturar un cop al dia a l'estació de l'Aldea 'és un menyspreu cap a les Terres de l'Ebre i una manca de respecte al Sena'. Muñoz ja reiterat que l'aturada o no de l'Euromed respon a una 'qüestió de voluntat política' i que 'el Govern espanyol fins ara no vol que l'Euromed s'aturi a l'Aldea, malgrat que passa per l'estació més d'una dotzena de cops al dia'.El mateix Muñoz ha recordat la moció aprovada a la Comissió del Senat que demanava que el servei d'aturada d'un Euromed diari a l'Aldea a partir del mes de gener de 2009 i, en aquest sentit, ha demanat que 'tots els diputats catalans i en especial els de les Terres de l'Ebre donin suport a la moció', davant el fet que tots els partits van incloure la proposta com una 'prioritat' dins dels respectius programes electorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.