Punt divers

L'oposició es queixa de l'opacitat del Govern sobre l'incendi d'Horta

CiU i PPC s'han queixat aquest dimecres de l'opacitat del Govern sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha criticat la 'desinformació i la confusió' del Govern 'per tapar els problemes de coordinació' que es van produir durant l'incendi. 'Aquí es va establir una cortina de fum amb un relat que es va fent miques, i és un relat que intentava tapar la incompetència d'alguna gent', ha denunciat. Igualment, la portaveu del PPC ha subratllat que el poble de Catalunya 'es mereix la veritat', i ha demanat que els consellers Saura i Baltasar expliquin dilluns el que va succeir realment i demanin perdó pels errors que van cometre.

Pujol ha subratllat que CiU porta reclamant informació des del principi, però s'ha d'assabentar pels mitjans de comunicació del que està passant. Tot plegat, al seu parer, es produeix perquè el Govern 'es va precipitar muntant un relat, una línia argumental que probablement amagava una certa negligència, una incompetència', fent-ho, fins i tot, amb un 'punt d'intimidació'. Ara, ha continuat, 'el lligat es va fent miques' i ja no és només la causa original de l'incendi, sinó 'un buit en la presa de decisions durant la lluita contra el foc, bombers destituïts' i altres qüestions. Per això, ha demanat que el conseller d'Interior, Joan Saura, i el de Medi Ambient, Francesc Baltasar, donin tota la informació que tenen i que encara no han donat. 'CiU no renuncia a res, per la gravetat dels fets en el seu moment i per com el Govern ha gestionat la informació', ha dit, en referència a la petició de dimissions i a una comissió d'investigació.La portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha apuntat que si no fos pels mitjans, l'oposició no sabria res de l'incendi més enllà de les explicacions del juliol. En aquest sentit, ha demanat als consellers que dilluns informin del que va succeir realment, ja que la primera compareixença que van fer només va servir per 'desinformar', tancant en fals la qüestió 'de manera precipitada abans de marxar de vacances'. 'Si no se sabia, es podia dir que es necessitava més temps per analitzar en profunditat els informes que estaven elaborant', ha dit Montserrat, que ha afegit que el que no es pot fer és tancar en fals una qüestió cabdal 'dient coses incertes'. 'En un altre fòrum poder diríem mentides, però diré coses incertes', ha subratllat. Per això, ha indicat que el PPC demanarà responsabilitats si cal, i ha reclamat que dilluns es reconeguin els errors que es van produir.A més, ha subratllat que el president de la Generalitat, José Montilla, va avalar l'actuació de Saura. 'El poble de Catalunya es mereix la veritat', ha reiterat Montserrat, que ha acusat Montilla, Saura i Baltasar de contribuir al descrèdit de la política amb la seva actuació.El portaveu del Grup Mixt, Albert Rivera, ha reclamat directament la dimissió dels responsables d'haver 'ocultat la veritat'. D'entrada ha exigit que els consellers Baltasar i Saura ho expliquin al Parlament i, si coneixien que hi havia una altra línia d'investigació mentre anunciaven la 'teoria del llamp', que dimiteixin, però si és responsabilitat de càrrecs intermitjos, ha instat els consellers a cessar-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.