Successos

Tribunals

Alcover

L'acusat d'esquarterar la dona a Alcover diu que la van matar dos desconeguts

El detingut assegura que els suposats autors del crim, d'origen rus, el van obligar a trossejar el cos

Afirma que no va denunciar els fets perquè l'havien amenaçat

Un gir inesperat en la seva versió dels fets per exculpar-se del crim, que va ser substancialment diferent de la que havia mantingut en totes les seves declaracions anteriors tant al jutjat com davant dels Mossos d'Esquadra, on sí que havia reconegut ser l'autor de l'assassinat. Aquest canvi va ser el que va oferir ahir a l'Audiència de Tarragona Domingo Miguel Claros, el veí d'Alcover acusat de matar la seva esposa, esquarterar el cadàver i haver anat deixant les restes al llarg de l'AP-7, el 9 de febrer de l'any passat. Davant dels membres del jurat popular que han de donar el veredicte sobre el cas, el detingut va relatar que, quatre dies abans del succés, agents de la policia de la Generalitat s'havien personat a casa seva i l'havien detingut perquè la seva dona els havia confessat que “no la deixava sortir al carrer”. Arran d'aquest episodi, va quedar citat a un judici ràpid el dia 9 al matí, en què se'l va condemnar a la prohibició d'acostar-se a la seva parella o bé comunicar-s'hi durant setze mesos per maltractament en l'àmbit familiar.

“Estava estesa al terra”

Tot i que les mesures de protecció eren vigents, Claros va sostenir que, després del judici, la seva companya –d'origen bielorús– li havia demanat que passés per casa per parlar: “Quan hi vaig arribar, vaig sentir que xerrava amb algú i em vaig esperar que acabés. Després, vaig entrar a la cuina, on la vaig trobar estesa al terra, enmig de sang. Em vaig agenollar al seu costat, i ella, abans de morir, em va dir que m'estimava i que em perdonava”.

Mentre que el fiscal defensa que va ser l'arrestat qui va cometre el crim, ell va assegurar que a la cuina hi havia dos homes de nacionalitat russa que no coneixia, i que havien estat els que havien clavat dues ganivetades mortals a l'esquena a la víctima. “Un d'ells em va apuntar amb una pistola. Després, em van fer portar el cadàver a la banyera, em van obligar a trossejar-lo i a posar les restes en unes bosses d'escombraries que portaven. Quan els Mossos d'Esquadra em van detenir, em vaig autoinculpar de l'assassinat perquè m'havien advertit que matarien els meus fills si els delatava”.

A continuació, va explicar que havia anat amb un dels individus a l'estació de Tarragona, que hi havien deixat estacionat el cotxe de la víctima i que havien tornat a l'immoble en taxi. “Llavors, em van fer agafar la meva furgoneta i, com que el seu objectiu era desfer-se del cos, em van ordenar que anés deixant les restes per l'AP-7”. Per tot plegat, l'advocada de Claros en va demanar l'absolució, mentre que el fiscal va continuar defensant que el detingut és l'autor del crim i que, quan van passar els fets, al domicili només hi eren la seva dona i ell. Per això, sol·licita que s'imposin a l'acusat divuit anys i cinc mesos de presó per assassinat, trencament de condemna i profanació de cadàver. I, en concepte de responsabilitat civil, que indemnitzi els tres fills de la víctima amb 43.682 euros cadascun pels greus danys morals que els ha causat.

LA XIFRA

18
anys i cinc mesos de presó
són els que el fiscal demana per a l'acusat per l'assassinat, comès el febrer del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.