Successos

policia

abusos

Atrapen el sospitós de deu atacs sexuals a Girona

L'agressor, que assaltava noies pel carrer, actuava des del mes de juny a Montilivi

Va ser complicat localitzar l'assaltant perquè té un germà bessó idèntic

El jutjat l'ha deixat en llibertat

Les denúncies de dones que relataven que havien estat assaltades per darrere i que havien estat objecte de tocaments sexuals per part d'un home d'aspecte sud-americà mentre elles caminaven per la zona de Montilivi de Girona s'han anat repetint al llarg de l'estiu tant a la comissaria dels Mossos com a les oficines de la policia local de Girona. I finalment, després de dies d'espera i recopilació de dades per part dels dos cossos, els Mossos van arrestar el sospitós. Es tracta de Luis Perdomo López, un home hondureny, de 34 anys, veí de Girona, que va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial i mentre es van realitzant diligències per comprovar la seva implicació en les agressions.

La primera denúncia va ser el dilluns 13 de juny i la següent, el 27 de juny, també un dilluns. Durant el mes de juliol no es va produir cap denúncia. Va ser a l'agost que l'home que assaltava les noies per darrere i les grapejava abans de fugir corrents va tornar a actuar. Quatre denúncies es van presentar a l'agost i quatre més ja al mes de setembre. Totes les víctimes són noies joves, de poc més de vint anys, a excepció d'una noia menor d'edat. Entre les denunciants hi ha una noia tutelada per la Generalitat. L'individu, que segons les denunciants duia un tapaboques que li servia per amagar la cara, actuava de dia. En algunes ocasions, de bon matí, quan les noies sortien a passejar el gos, i en altres ocasions, a la tarda. En vista de la proliferació d'atacs de l'home, es va muntar una operació policial entre mossos i policies locals amb agents de paisà pel sector on s'havien produït les agressions, bàsicament a l'entorn del barri de Montilivi però també una al nucli urbà de Quart. Es van perpetrar assalts a l'avinguda Lluís Pericot, a la pujada de la Creu de Palau, a la carretera de Barcelona, al carrer Antoni Claret, al carrer Joan Alsina... Tot aquest sector es va convertir en zona de vigilància policial des de principis de setembre.

I durant les vigilàncies va arribar una pista. Un ciutadà col·laborador va alertar una patrulla nocturna de la policia local per dir-los que buscava una furgoneta determinada perquè el seu conductor havia dirigit paraules obscenes a la filla d'un amic. Els va aportar el número de matrícula i aquella mateixa nit els municipals van trobar la furgoneta aparcada i van veure que a dins hi havia el tapaboques que podia ser el que havien descrit algunes víctimes que duia l'agressor. La pista de la furgoneta va ser compartida amb els Mossos. Es va comprovar que es tractava d'una furgoneta de repartiment de paqueteria d'una empresa poc coneguda i que el titular era un home peruà. Però el xòfer que la duia normalment era hondureny. La policia municipal va començar a fer un seguiment al xòfer habitual del vehicle, que coincidia amb la descripció de les noies.

Bessons idèntics

Quan ja tenien el sospitós identificat, van descobrir una circumstància que els va suposar una seriosa contrarietat i que va retardar la detenció: el sospitós té un germà bessó, idèntic, que també viu a Girona. Per confirmar que no s'equivocaven de germà, van decidir acabar d'assegurar la investigació. I es va mantenir l'operació de vigilància conjunta a la zona d'actuació de l'abusador. El 22 de setembre, cap a les sis de la tarda, una noia va alertar a través del 112 que al carrer Puigsacalm un home l'havia agafat per darrere i l'havia magrejat fins que ella es va posar a cridar tant com va poder i ell va fugir corrents. Un cop va arribar l'avís, els Mossos, que tenien agents vigilant ben a prop, van córrer cap al lloc i van enxampar Luis Perdomo dins la furgoneta canviant-se la roba que portava durant l'agressió i que era tal com l'havia descrit la noia.

LA DATA

13.06.16
Es va denunciar
la primera de les agressions sexuals a la zona de Montilivi

LA XIFRA

10
atacs
de caire sexual imputen els Mossos a l'home que van arrestar

LA FRASE

Jo no he tocat a ningú
Luis Perdomo López
sospitós d'agressió sexual

“Jo no he tocat a ningú”

“Jo no he tocat a ningú” va ser el primer que els va dir als Mossos Luis Perdomo en el moment que se li van presentar al costat de la furgoneta. Una resposta exculpatòria que es va convertir en inculpatòria, ja que la va donar abans que li preguntessin res ni li diguessin per quin motiu el buscaven. Dins la furgoneta hi havia el tapaboques, i la noia que acabava d'alertar que havia estat víctima dels tocaments el va identificar com l'agressor. Els Mossos van detenir el repartidor i el van passar a disposició judicial per nou casos d'abusos sexuals i una agressió sexual, ja que a una de les víctimes li va fer els tocaments per sota la roba. El jutjat d'instrucció número 3 de Girona, però, el va deixar en llibertat i va denegar als Mossos la petició que van fer de poder entrar al domicili del sospitós per escorcollar-lo amb la finalitat de buscar altres indicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia