Successos

Pals especialitza la policia i aposta per ampliar la plantilla

El cos premia els agents per la feina feta i agraeix l'ajut i la formació que els dispensen els altres cossos

La policia local de Pals, formada per tretze agents i comandada pel caporal Martí Alonso, va celebrar ahir els actes de la festa patronal en una cerimònia que va servir per felicitar els agents per la feina feta i condecorar els comandaments dels altres cossos (Mossos, Guàrdia Civil i Policía Nacional) per l'ajuda que els aporten en els àmbits de la seva competència per mantenir l'ordre i la seguretat en un municipi de 2.700 habitants, marcat pel turisme però també eminentment agrícola. Un dels agents guardonats va ser el 1036, David Banyeres, a qui, a part dels mèrits en el seu treball policial, se li va fer un reconeixement especial perquè va ser el número 1 de la seva promoció a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Per la tasca de formació, es van condecorar, entre d'altres, l'inspector cap dels Mossos de la Bisbal, David Puertas, i l'inspector de l'àrea regional de trànsit, Pedro Castrejón.

El caporal cap Martí Alonso va mostrar l'orgull de dirigir “una policia petita que fa una tasca gran” i va aprofitar el seu discurs per incidir en la necessitat d'ampliació de la plantilla, una reivindicació que el regidor Sergi Brull va copsar també durant la seva intervenció, com a complement del procés de renovació i professionalització que va iniciar la policia local fa tres anys, que ha suposat l'especialització en diverses àrees: protecció civil, medi ambient, policia administrativa, trànsit...

LA XIFRA

148
proves
d'alcoholèmia va fer la policia local de Pals durant l'any 2015.

LA FRASE

Som una policia petita que fa una feina molt gran
Martí Alonso
caporal cap de la policia local de pals

Tretze detencions el 2015

Durant l'any 2015, la policia local de Pals va haver de treballar en 66 accidents que es van produir al municipi, 17 amb ferits i 49 sense ferits. Juntament amb els Mossos, van fer 148 proves d'alcoholèmia a conductors i cinc d'ells van donar positiu administratiu. El total de detencions fetes al municipi durant el 2015 va ser de 13.

Es van instruir 173 atestats en l'àmbit penal, 140 dels quals van ser per delictes contra el patrimoni, 22 per delictes contra les persones i set per delictes relacionats amb el trànsit. En l'àmbit administratiu, a Pals, es van expedir 45 DNI, en les dues convocatòries que fa la Policía Nacional a la població per realitzar aquestes gestions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia