Successos

trànsit

judici per accident

Pena simbòlica per al xòfer del bus accidentat a Bàscara el 2009

Ha estat condemnat a nou mesos de presó

En el sinistre va morir una noia d'un grup d'estudiants holandesos

El titular del jutjat penal 1 de Figueres, Pablo Huerta Climent, ha condemnat a nou mesos de presó per un delicte d'homicidi imprudent el conductor d'un autocar que el 2009 es va accidentar a Bàscara. A conseqüència del sinistre, una passatgera menor d'edat va perdre la vida.

El fatídic accident es va produir el 19 d'octubre, poc després de les sis del matí. Segons va avançar ahir Ràdio Girona-Cadena SER, el jutge no dóna credibilitat a la versió que va oferir el xòfer, Sije de Longe, de nacionalitat holandesa. L'home va assegurar que havia intentat esquivar algun objecte o animal, si bé els Mossos d'Esquadra no van veure senyals de frenada al carril de l'autopista AP-7 per on circulava. En la sentència s'especifica que l'autocar anava en destinació a Alacant. En el vehicle, hi viatjaven alumnes i professors del col·legi Canisius de la localitat holandesa de Nimega. A l'altura del punt quilomètric 40,3, al terme municipal de Bàscara, l'acusat va començar a desplaçar-se cap al carril de la dreta i va acabar entrant en un ramal de sortida de l'AP-7. Circulava a 100 quilòmetres per hora, obviant per tant les normes de circulació, ja que la velocitat pel carril on es va incorporar era de 40 km/h. Va frenar bruscament, va xocar contra una barrera de protecció i va bolcar. A causa dels fets va morir una noia de 15 anys, vint ocupants més van resultar ferits i trenta-nou en van sortir il·lesos.

El jutge s'ha basat en l'atestat dels Mossos. La investigació policial va concloure que el conductor havia envaït el ramal de sortida a una velocitat inadequada i que la seva actitud imprudent al volant es va deure a una distracció o bé a insomni. El judici pel cas va tenir lloc al setembre. La fiscalia sol·licitava per a ell dos anys de presó i l'acusació particular elevava la petició a quatre anys. La pena que ha establert el jutge, però, ha estat inferior. Hi ha contribuït el fet que ha aplicat dos atenuants: reparació del dany i dilacions indegudes, ja que el procediment ha estat temps aturat sense motiu i ha trigat molt a arribar a judici. La sentència no fixa responsabilitat civil perquè les indemnitzacions s'han negociat a Holanda, ja que tant les víctimes com la companyia asseguradora de l'autocar són d'allà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.