Detenen un grup de sicaris que van extorsionar un empresari de Sabadell
Els arrestats haurien assassinat un conegut de la víctima i l'haurien amenaçat d'implicar-lo en el crim
La investigació va començar la primavera passada, quan un empresari immobiliari de Sabadell, d'uns 60 anys, va denunciar que un grup de persones l'estaven extorquint i l'amenaçaven de fer mal a la seva família. Segons la víctima, el gener passat els detinguts es van posar en contacte amb ell i un conegut seu, que també era empresari, i es van mostrar interessats a fer negocis amb ells. Els dos empresaris –que es dedicaven a la compravenda de locals, naus industrials i immobles– van acordar reunir-se amb els arrestats. L'únic objectiu d'aquests era suposadament consumar una revenja que terceres persones els haurien encarregat.
Troben un cadàver
Durant la cita, els delinqüents van agredir el conegut de l'empresari vallesà davant d'aquest i, suposadament, van acabar amb la vida de la víctima. Els sicaris van aprofitar la revenja per segrestar unes hores l'empresari de Sabadell i confeccionar proves falses per implicar-lo en el crim si aquest es negava a pagar les quantitats de diners que li exigissin. Per evitar que la banda complís les amenaces, l'empresari els va entregar 700.000 euros durant els últims deu mesos, i també cotxes de luxe i immobles. Pel que fa a l'empresari que els sicaris haurien assassinat, fins ahir es trobava desaparegut, tot i que la Guàrdia Civil va localitzar a primera hora de la tarda un cadàver en una zona boscosa pròxima a Rubí i no es descarta que correspongui a la víctima. Segons va explicar ahir el portaveu de la Guàrdia Civil, Jesús Pastor, la desaparició de l'empresari no es va denunciar perquè «tenia una vida poc estructurada i no tenia família pròxima». «Viatjava molt [per motius laborals] i, per això, a ningú del seu entorn no li va estranyar que no donés senyals de vida durant aquest temps», va afegir. El cas, doncs, no es va descobrir fins que la banda va amenaçar l'empresari sabadellenc de fer mal als seus néts, la qual cosa va fer que aquest «no pogués suportar més la pressió» i es decidís a denunciar els sicaris. El portaveu de la Guàrdia Civil va destacar «la perillositat i la violència» dels detinguts, que se sospita que haurien extorquit d'altres empresaris, que no haurien denunciat el xantatge. De fet, segons els investigadors, el grup també gravava amb microcàmeres empresaris amb els quals havien establert relacions comercials per després extorquir-los amb l'amenaça de denunciar activitats il·lícites o compromeses dels espiats a la policia o als familiars de les víctimes.
Armes i cotxes de luxe
La detenció dels sis membres del grup –quatre homes i dues dones, de nacionalitats espanyola, porto-riquenya i romanesa– es va produir dimarts de matinada, quan uns agents de l'equip contra el crim organitzat (ECO) de la Guàrdia Civil van fer quatre registres simultanis als domicilis dels arrestats, a Viladecavalls, Rubí i Terrassa. Durant l'anomenada operació Romeo, dirigida pel jutjat d'instrucció número 3 de Sabadell –que manté el cas sota secret de sumari– i impulsada per la fiscalia contra el crim organitzat, els agents van comissar un subfusell, tres pistoles, dos revòlvers, una pistola elèctrica, munició, armes blanques, mitjans de vigilància –entre els quals, una jaqueta amb una microcàmera instal·lada–, grillons, nou quilos de marihuana i objectes electrònics. S'hi van intervenir també tretze vehicles de gran cilindrada, una motocicleta, dos remolcs i una embarcació, que els haurien entregat els empresaris extorquits. Els investigadors, que se centren ara a localitzar les persones que van contractar els sicaris, els consideren responsables dels delictes de detenció il·legal, robatori, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i receptació.