Successos

Municipal

seguretat

Sabadell tirarà endavant la reorganització de la policia tot i les queixes

L'equip de govern tomba una moció del PP, Ciutadans i el PSC, impulsada per sindicats i agents, per aturar el canvi

El ple aprova el pla d'energia sostenible

A partir de l'1 de novembre Sabadell implantarà la reestructuració de la policia municipal, malgrat el rebuig de l'oposició i de l'Associació de Policies Units, la secció sindical d'UGT i el Sindicat Professional de Policies Municipals. L'equip de govern, format per ERC, la Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi a Sabadell i Guanyem Sabadell, va tombar la moció presentada pel PP, Ciutadans i el PSC –i que va obtenir el vot favorable de CiU–, a instàncies d'una part del col·lectiu de policies, per garantir el servei nocturn de la policia i va deixar clar que tirarà endavant el canvi – catorze agents de la nit canviaran de torn– per reforçar la policia de proximitat que s'està implantant.

“No ens oposem al canvi de model policial, sinó que qüestionem els canvis en un sistema policial que ja funciona”, va dir la portaveu del col·lectiu d'agents, Maria Emilia Galdeano, abans que els grups iniciessin un debat tens que va tornar a posar sobre la taula la distància entre govern i oposició. Els portaveus dels partits del govern van defensar una reordenació basada en “els criteris professionals dels comandaments de la policia” com a mesura per “optimitzar els recursos” i caminar cap a la policia de proximitat “sense crear cap alarma”, ja que a la nit “es mantindran quatre patrulles amb agents locals i quatre més dels Mossos”. L'oposició va destacar “la manca d'efectius per posar en marxa el nou model” –a Sabadell hi ha 218 agents– i van demanar que el govern repensi una “mesura que no ha estat consensuada amb la plantilla ni amb els sindicats” i que deixa la nit “amb dues o tres patrulles”.

LA FRASE

No ens oposem al canvi de model policial, sinó que qüestionem els canvis
Emilia Galdeano
Portaveu del col·lectiu d'agents de la policia

LA XIFRA

218
agents
són els que hi ha ara per ara a la policia. L'any que ve se n'incorporaran sis més i s'oferiran nou noves places.

Reduir un 20% el consum energètic

El pla d'energia sostenible de Sabadell (PAES) 2016-2020 es va aprovar al ple amb els vots favorables de tots els grups municipals. L'objectiu que es marca el govern de Sabadell és arribar a l'any 2020 amb una reducció del 20% en el consum energètic de la ciutat i en un 27% les emissions de CO2 respecte del 2005. Ho vol fer desenvolupant 34 accions distribuïdes en vuit línies d'acció, com ara la substitució del 40% de la flota d'autobusos fins al 2020, ampliant la xarxa de carrils bici o millorant l'eficiència i l'estalvi energètic dels equipaments municipals. Tot i el vot favorable, el PP i CiU van titllar el pla de poc ambiciós i Ciutadans va posar en dubte alguna de les xifres i previsions incloses en el pla. El tinent d'alcalde Joan Berlanga va defensar la proposta i va assegurar que és un document “ambiciós” després de demanar a tots els grups un futur compromís “econòmic” i implicació en els seu desenvolupament, ja que finalitza l'any 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia