Successos

Clausuren un club cannàbic per a turistes

La seu de l'associació és al Raval i captaven visitants i menors

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana han clausurat una associació cannàbica al barri del Raval de Barcelona que, segons les fonts policials, incomplia totes les normes d'aquest tipus d'entitats i s'utilitzava com a tapadora per al tràfic de drogues. Els agents van detenir cinc integrants de l'associació i quatre més han estat investigats.

L'associació tenia més de 16.000 socis, el 95% dels quals eren turistes, i entre els socis figuraven alguns menors d'edat, que a l'interior del local compraven substàncies estupefaents com per exemple haixix i marihuana i també una espècie de llaminadures que contenien principis actius del cànnabis.

Els captadors de l'associació, autodenominats “agents verds”, contactaven amb turistes sobretot a l'entorn de la Rambla i els acompanyaven al local del carrer del Notariat, on els expedien un carnet de soci per 20 euros “amb una aparença de legalitat fictícia”, va subratllar ahir el capità de la Guàrdia Civil Alfonso Casajús.

La investigació va començar a l'estiu, després de rebre diverses denúncies sobre suposades activitats il·legals d'una associació cannàbica, que van motivar la creació de l'equip policial conjunt.

El local de l'Associació 420, constituïda el 2013, ja havia estat precintat diverses vegades per irregularitats administratives.

Dos detinguts en un club de Castelldefels

R.M.B

La policia local de Castelldefels va detenir ahir dues persones que gestionaven l'associació cannàbica Aestem acusades de tràfic de drogues. Arran d'una inspecció administrativa es va comprovar que el club operava des del 2013 sense haver notificat l'inici d'activitat i sense tenir documentació preceptiva com ara el llibre d'estatuts o la previsió de cultiu. Tampoc armariets on els suposats associats, més de 1.400, haguessin de deixar la marihuana que no consumissin al local, cosa que va fer sospitar que en realitat es venia per consumir a l'exterior. Els agents hi van trobar prop de dos quilos de marihuana repartits en bosses i cigarretes, 118 grams d'haixix i 5.910 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia