Successos

policial

operació antidroga

Deu detinguts en l'operació dels Mossos d'Esquadra a La Mina contra el cultiu de marihuana

Els agents han fet 16 registres i han intervingut 4.000 plantes

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones i han intervingut 4.000 plantes en l'operació aquest dimecres a la matinada contra el cultiu de marihuana al barri de La Mina, a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès).

Segons fonts policials, s'han fet 16 entrades en domicilis, en els quals 15 s'hi ha trobat marihuana, a més d'estris pel cultiu de les plantes. Els registres s'han fet principalment als carrers Venus i Saturn. L'operació ha començat a les quatre de la matinada i s'ha allargat fins quarts de nou del matí.

Els agents també han comptat amb la col·laboració de tècnics d'Endesa, segons fonts policials i de la companyia. Per part dels Mossos d'Esquadra, hi han participat agents d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Nord i de Badalona.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que els Mossos havien detectat un “consum excessiu” d'electricitat en els pisos registrats al barri de la Mina i ha alertat que aquestes “connexions il·legals de forma barroera a la xarxa” eren un “perill” també per a la seguretat dels veïns. Els Mossos van investigar els pisos del barri de la Mina que tenien un consum elevat d'electricitat, perquè aquest pot ser un indicador que s'hi estigui cultivant marihuana.

A més dels deu detinguts i de les prop de 4.000 plantes de marihuana decomissades, els Mossos d'Esquadra també han intervingut material d'aparells elèctrics, com transformadors, làmpades i d'aire condicionat utilitzats per al cultiu de marihuana, segons ha assenyalat.

Jané ha afirmat que els detinguts havien convertit els pisos en “instruments del delicte” i ha recordat que les drogues constitueixen “un greu problema social en barris sensibles com el de La Mina”.

El conseller ha qualificat d'”excel·lent” l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha destacat que tant les autoritats judicials com l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, han felicitat la policia per l'operació d'aquest dimecres.

Tercera operació a la Mina en un any

Aquesta ha estat la tercera operació relacionada amb salut pública centrada al barri de la Mina en poc més d'un any. El 23 de novembre de l'any passat, els Mossos d'Esquadra van dur a terme una operació “sense precedents”, anomenada 'Titan', contra el tràfic de drogues que va acabar amb una norantena de detinguts en 72 escorcolls sobretot a Sant Adrià del Besòs i Barcelona, tot i que també es van practicar registres en altres municipis.

“Sense precedents” per “la profunditat” i l'objectiu de tenir “el major impacte a la xarxa global” del tràfic de drogues, havia assegurat uns dies després el portaveu dels Mossos, Xavier Porcuna. L'1 de febrer va tenir lloc la segona fase de l'operació 'Titan', amb una trentena de detinguts als barris de la Mina de Sant Adrià del Besòs i del Besòs de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia