Successos

seguretat

onada de robatoris

Els veïns de Tiana espantats per una onada de robatoris

Els lladres roben a les tardes fins i tot quan els veïns són dins de les cases

Por. És el sentiment que ara com ara envaeix els veïns de les urbanitzacions Les Costes i Les Vessants del petit poble de Tiana, al Maresme, després que hi hagin hagut fins a sis robatoris en una setmana -la passada- en aquestes urbanitzacions, quatre el mateix dia. Els lladres acostumen a entrar a les cases a les tardes, fins i tot quan els veïns que hi viuen hi són a dins. La Policia Local demana “calma” i explica que s'està treballant coordinadament amb els Mossos d'Esquadra.

Segons dades de la policia local de Tiana, aquest novembre hi ha hagut nou robatoris en domicilis de la població. D'aquests , sis casos es concentren entre Les Costes, Les Vessants i carrers pròxims. El cap de la Policia Local, Tomàs Cabrejas, ha demanat “calma” i ha fet una crida a “no deixar-se portar per informacions que no són certes”, en referència a certs comentaris difosos a les xarxes socials.

Cabrejas explica que els lladres escalen fins a plantes superiors i que “en cap cas s'enfronten a ningú”. Agafen joies o diners i marxen. Amb tot, veïns de Les Costes expliquen que la setmana passada un dels robatoris va ser amb intimidació, extrem que la policia municipal no confirma. Els Mossos asseguren que és cert que el lladre es va trobar amb els residents de l'immoble, però diuen que aquest va sortir corrent i no s'hi va enfrontar.

El portaveu dels veïns de Les Costes, Manel Cuesta, demana a l'Ajuntament i a les forces de l'ordre que s'afanyin perquè “els veïns estan molt espantats”. Segons Cuesta, un 60% de les cases de Les Costes han patit robatoris o intents de robatoris en els últims 10 anys. Ahir els veïns de les dues urbanitzacions afectades es van reunir per debatre sobre el que estan vivint. I la formació de l'oposició Junts per Tiana ha demanat a l'alcaldessa una reunió urgent de la Junta Local de Seguretat a la qual demanen que es deixi assistir també a tots els partits municipals.

Aquesta situació ha coincidit amb un robatori d'un estanc al mig del poble aquesta matinada pel mètode de l'encastament. La Policia Local afirma que no està relacionat amb els robatoris en domicilis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia