Successos

Policial

Immobilitzen 32 tones de productes sanitaris i cosmètics

La partida, provinent de Vilamalla, estava caducada, en males condicions higièniques i suposava un risc per a la salut

Operació policial gairebé inèdita a les comarques gironines i La Rioja. La Guàrdia Civil ha immobilitzat a Calahorra, a La Rioja, més de 32 tones de productes químics, sanitaris i de cosmètica, caducats i que estaven en males condicions higièniques, que havien de ser distribuïts a Romania, Mauritània i en diversos comerços de l'Estat espanyol. Els investigadors del Seprona han constatat que els productes intervinguts procedeixen d'una nau industrial ubicada a Vilamalla i que el seu trasllat fins al magatzem de Calahorra va anar a càrrec d'una empresa gestora de residus tòxics i perillosos amb seu a Barcelona. Aquesta empresa, en comptes de gestionar els productes com a residu i procedir a la seva destrucció, els va vendre a un dels investigats, que va comptar amb la intermediació de la resta d'implicats.

Mercat negre

La destinació final dels productes caducats era Romania, Mauritània i diversos mercats i basars de l'Estat espanyol. Entre els articles intervinguts hi ha benes, tiretes, farmacioles, màscares quirúrgiques, pintallavis, cremes de cara, contorns d'ulls, productes de neteja de la llar, tints per a roba, llevataques, ambientadors i gomes d'enganxar. La seva sortida al mercat negre hauria suposat un risc per a la salut dels consumidors, ja que alguns sobrepassaven la data de caducitat per diversos anys.

En aquesta operació, batejada com a Empicol, hi ha implicades cinc persones com a presumptes autores contra la salut pública: una dona de 71 anys, natural i veïna de Bilbao; dos homes de 65 i 35 anys, nascuts a La Rioja i veïns de Calahorra, i dos homes més, de 48 i 66 anys, de nacionalitat espanyola i residents a Barcelona i Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia