Successos

Tribunals

L'expolicia Antonio Alcaraz es tornarà a asseure al banc dels acusats al març

L'Audiència de Girona fixa la data del judici que el Suprem va ordenar repetir

Serà del 27 al 31, amb nou tribunal i Antonio Alcaraz tindrà un altre advocat

L'expolicia municipal Antonio Alcaraz Sencianes tornarà a ser jutjat d'aquí a tres mesos. Concretament, s'asseurà al banc dels acusats de la secció quarta de l'Audiència de Girona entre el 27 i el 31 de març. La sala segona del penal del Tribunal Suprem (TS) va tombar a l'octubre la condemna de 21 anys de presó que l'Audiència de Girona va imposar al gener a l'expolicia per haver matat la seva cunyada i haver clavat dues ganivetades a la seva dona a Caldes de Malavella, el 28 de maig del 2013.

“Simulació d'un judici”

La sentència del Suprem ressaltava que es va tractar d'una “simulació d'un judici” per “dotar d'aparença legal una conformitat encoberta”. Quan un acusat s'enfronta a penes superiors a sis anys de presó, el judici s'ha de fer i les parts no poden arribar a acords ni pactes. La sentència de l'Audiència es va deixar sense efecte, precisament, perquè aquesta situació és la que es va produir al gener, quan es va celebrar la vista. El TS ho avala evidenciant, en primer lloc, la curta durada que va tenir el judici. Un cop Alcaraz va haver reconegut els fets, acusacions i defensa van renunciar a la resta de proves i van formular directament les conclusions. La fiscal va modificar el seu escrit i va passar de demanar 43 anys de presó a sol·licitar una condemna de 21 anys. Tant les acusacions particulars com l'advocat del processat es van adherir a la petició de la fiscalia. I, ja finalment, Alcaraz va fer ús del dret a l'última paraula, durant el qual va lamentar el dolor causat.

LA XIFRA

21
anys
de presó va ser la condemna de l'expolicia municipal per haver matat la cunyada i haver apunyalat la dona.

LA DATA

28.05.13
És el dia
que es va cometre el crim, de bon matí, a Caldes de Malavella, a casa de la cunyada

Renega del pacte i denuncia pressions

Pocs dies després de la sentència de l'Audiència de Girona, l'expolicia va renegar de l'acord i va assegurar que ho havia acceptat perquè la fiscal, Sandra Fagil, i el seu anterior advocat, Francesc Xavier López Vegas, l'havien pressionat “insistentment”. Llavors va escriure una carta des de la presó tant al seu lletrat com a l'Audiència en què sol·licitava que es revoqués la conformitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.