Successos

Trànsit

En risc “molt alt” d'accidents

Girona és la demarcació que té més quilòmetres de carreteres amb un perill molt gran de sinistralitat

La carretera GI-641, que uneix Torroella i l'Estartit, és un dels deu punts negres de tot Catalunya, segons un estudi del RACC

Girona és el territori que té més quilòmetres perillosos en carreteres de tot Catalunya. És la conclusió a què ha arribat en el seu estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP sobre l'accidentalitat a la xarxa viària catalana. L'estudi ha analitzat 6.356 quilòmetres de xarxa viària, un 52% del total (12.094 quilòmetres) i on té el lloc el 90% de la mobilitat total en carretera a Catalunya. Aquí s'hi produeixen el 74% dels accidents amb morts i ferits greus en vies interurbanes.

Segons aquestes anàlisis, Girona és la demarcació que té un percentatge més elevat de quilòmetres en què hi ha un risc “molt alt” de tenir un accident. Concretament un 20,9%, seguida de molt a prop per Lleida, que té un percentatge del 20,2%. De fet, ambdues demarcacions augmenten significativament aquest registre respecte a anys anteriors (3,1 i 5 respectivament). Cal tenir en compte que Catalunya té prop de 2.000 quilòmetres de xarxa viària en què hi ha un alt risc de tenir un accident greu o mortal.

Segons les dades del RACC, que analitza el període 2013-2015, les comarques gironines també entren en el rànquing dels trams marcats com a punts negres pel seu alt risc d'accident a tot Catalunya. Es tracta de la carretera GI-641, que uneix Torroella de Montgrí amb l'Estartit, que té una longitud de 5,5 quilòmetres. Per contra, i amb unes dades més bones, en la llista dels deu trams de menys risc de tot Catalunya també hi apareixen les comarques gironines. Es tracta de la carretera C-250, des de l'entrada al terme municipal de Quart fins a l'enllaç amb la C-65. De fet, hi ha 53 trams amb menys risc d'accidentalitat a tot el territori català, i cinc són a la demarcació de Girona.

Les comarques que encapçalen el rànquing d'accidentalitat de motos i ciclomotors són les barcelonines. Més concretament, nou dels deu trams pertanyen a l'àrea metropolitana de Barcelona. Qui tanca aquesta llista és una carretera gironina. Es tracta de la GI-600, el tram comprès entre l'enllaç entre l'N-II i la GI-512 a Tordera, fins a Blanes, per part de la GI-682. Aquest és un tram on els accidents de moto són els més comuns.

L'estudi del RACC també analitza els trams amb més accidents de vehicles pesants, però la demarcació de Girona no hi apareix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia