Successos

Successos

Un geriàtric perd un intern i el troben amb hipotèrmia

Un gran desplegament d'efectius d'emergència per Banyoles permet localitzar-lo a la riera Canaleta

Quatre desapareguts en deu dies a Banyoles han estat localitzats amb vida

Els serveis d'emergències van activar ahir un dispositiu de recerca d'un home desaparegut en ple nucli urbà de Banyoles. L'operació es va muntar pels volts de dos quarts de set de la tarda quan una treballadora de la residència Sagrat Cor va alertar que un resident molt probablement s'hauria desorientat, perquè no havia tornat al centre i no sabien on era. Es tracta de Miquel Ullastres Monjo, de 71 anys, veí del municipi i que pateix la malaltia d'Alzheimer. L'home hauria marxat de la residència a les cinc de la tarda, però no va tornar i es van disparar totes les alarmes.

El punt d'inici de la recerca va ser el número 41 del carrer Nou, on està situat el centre, i hi van participar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, patrulles dels Mossos d'Esquadra –entre ells l'equip de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC)– i també de la Policia Local, entre d'altres voluntaris i familiars del desaparegut. Els treballs es van centrar sobretot per la zona a l'entorn de les instal·lacions geriàtriques, però també es va aplicar al sector de l'estany de Banyoles. El desplegament era ben visible, ja que un munt de persones es van unir a la recerca de l'home. Gràcies a aquesta gran mobilització de ciutadans i equips d'emergència la desaparició va acabar bé. Un d'aquests efectius, concretament els Bombers d'Amer, van trobar pels volts de les nou de la nit l'home. Estava sa i estalvi, però amb clars símptomes d'hipotèrmia, ja que estava en un rec de la riera Canaleta. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el van traslladar fins a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles, on va ser ingressat per a la seva recuperació.

Precisament en els darrers deu dies s'han denunciat quatre desaparicions a Banyoles que s'han resolt amb la localització de les persones perdudes amb vida i en algun cas de manera un xic singular.

Un dels desapareguts per qui els serveis d'emergència es van haver de mobilitzar era un altre home també amb problemes d'Alzheimer que va faltar de casa la vigília de Nadal i que va aparèixer sa i estalvi a Cadaqués, després d'haver agafat un autobús. En un altre cas, la dona que els bombers van començar a buscar de matina va resultar que estava ingressada al Trueta i ningú ho sabia. El malentès es va produir perquè la dona va ser trobada desorientada pel carrer i una ambulància la va traslladar fins a l'hospital Josep Trueta, sense identificar-la formalment, de manera que tampoc es va alertar els familiars que, en trobar-la a faltar, van presentar denúncia i es van mobilitzar els serveis d'emergència, que van començar una àmplia recerca centrada pels volts del Poste de Mata, a prop d'on la dona té el seu domicili.

I un altre cas: un home marroquí de 70 anys, també veí de Banyoles, va anar a fer la compra la vigília de cap d'any i quan van ser les 9 del vespre no va tornar a casa i la seva família va denunciar-ne la desaparició i va alertar els serveis d'emergència. En aquest cas, el desaparegut va aparèixer pel seu compte a casa seva mateix cap a la una de la matinada.

LA DATA

24.12.16
Un veí
de Banyoles desaparegut va aparèixer sa i estalvi a Cadaqués

LES XIFRES

4
persones
han desaparegut durant els darrers dies a Banyoles i sortosament les han localitzat
71
anys
té l'intern que va desaparèixer, que té Alzheimer i que està ingressar a la residència Sagrat Cor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia