Successos

El jutjat veu indicis de delicte de Lluís Lloret a Bàscara

Considera procedent continuar la investigació per presumpte falsificació de documents públics i prevaricació de l'exalcalde de Bàscara, la secretària i l'advocat assessor de l'Ajuntament

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Figueres considera que hi ha prou indicis per continuar investigant l'acusació de presumptes delictes de falsificació de document públic, prevaricació i apropiació indeguda contra Lluís Lloret (quan era alcalde de Bàscara), la secretària de l'Ajuntament Neus Prats i l'advocat assessor de l'Ajuntament Alberto Valero.

La denúncia la va interposar Pere Costa, el promotor que pretenia desenvolupar la zona industrial de Bàscara. Segons l'acusació, les tres persones investigades haurien confeccionat –el febrer del 2004– un certificat fals que establia que el pla urbanístic de Bàscara estava aprovat definitivament des del 1990, quan en realitat el pla havia estat declarat nul i paralitzat. Basant-se en aquella tramitació donada per bona, el promotor va iniciar la compra de terrenys i inversions que van arribar a unes quantitats de l'ordre d'uns 5,8 milions d'euros per una zona industrial que no s'ha arribat a concretar mai. Amb tot, quan es va plantejar el projecte de zona industrial, el promotor de la zona i l'alcalde Lloret haurien acordat un conveni segons el qual l'Ajuntament anava ingressant imports d'empreses privades que preveien desenvolupar-se en la futura zona industrial.

Tot i que el novembre passat un informe preliminar de la unitat central d'anticorrupció dels Mossos d'Esquadra indicava que no es veien indicis d'activitat delictiva en la gestió de l'exalcalde de Bàscara Lluís Lloret, aquest mes de gener del 2017 el jutjat torna ara a donar recorregut a l'acusació. Ara, el jutjat desestima una petició de sobreseïment presentada per un dels investigats, el lletrat Valero. El jutjat desestima el recurs en considerar que hi ha “indicis de criminalitat” suficients (basant-se en la documentació que s'ha anat recollint), perquè continuïn les diligències en curs contra l'exalcalde Lluís Lloret, tot i que els investigats encara poden presentar-hi recurs.

Un polígon per salvar els comptes

Paral·lelament a les denúncies pendents entre el promotor de la zona industrial i l'Ajuntament i l'exalcalde de Bàscara, el desenvolupament del polígon segueix a l'ordre del dia. El govern actual , encapçalat per Narcís Saurina, que el 2015 va succeir Lluís Lloret, ha d'afrontar un deute de l'ordre d'1,5 milions, i l'activació del polígon pot representar una font d'ingressos per revertir la situació. Per això el govern actual ha anunciat que, al marge dels judicis en curs, intentarà reactivar la tramitació del polígon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.