Successos

policial

tràfic d'armes

Cau un grup criminal que traficava amb armes de guerra i operava a Mataró

La banda disposava d'un gran arsenal de fusells, metralladores, rifles, escopetes i pistoles

En l'operació policial es van detenir sis persones

La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic il·lícit d'armes de guerra i que operava des de Mataró, a més de Barcelona i Castelldefels. Els agents van confiscar-los un arsenal amb un fusell d'assalt, dues metralladores, quatre rifles, una escopeta de canons retallats, una altra de repetidora, tres pistoles, un revòlver i gran quantitat de munició de diferents calibres, carregadors i armilles antibales, a més de diferents armes blanques, com ara punyals i destrals. La banda estaria formada per persones de nacionalitat espanyola i marroquina i en l'operació, que va tenir lloc l'11 de gener, es van fer fins a cinc entrades i escorcolls a domicilis i es van efectuar sis detencions. A banda de l'armament, la Policía Nacional ha intervingut dues bosses i un paquet amb prop d'un quilo de diferents substàncies estupefaents.

L'amagatall que la banda tenia a Mataró, en el qual es va trobar una part important de l'arsenal, estava situat al traster d'una casa situada al carrer Cardenal Pasqual d'Aragó, entre els barris de Rocafonda i els Molins. A més, un dels detinguts resideix a la capital maresmenca. La investigació policial, però, va començar l'any passat quan es va detectar un grup liderat per un ciutadà marroquí sobre el qual hi havia sospites que mantenia una organització criminal dedicada al tràfic d'armes de foc.

Les primeres indagacions van determinar que els integrants de la xarxa desenvolupaven la seva activitat a Mataró, però també a Barcelona i Castelldefels, i que subministraven armes a altres grups criminals. De fet, van confirmar que havien organitzat diferents reunions en aquest sentit, l'última de les quals hauria tingut lloc a final de l'any 2016, i que el cap de la banda hauria fet un viatge a Noruega.

Enviament frustrat

Davant la confirmació d'un augment significatiu de moviments per part de la xarxa i els indicis que poguessin estar preparant un enviament important d'arsenal a aquest país nòrdic, el cos de Policía Nacional va muntar un dispositiu especial amb l'objectiu d'impedir la possible transacció. El mateix dia 11 de gener, a primera hora del matí, van comprovar com el líder de la trama i un altre membre del grup introduïen una bossa de grans dimensions i un carret de la compra en un vehicle.

Quan van començar a emprendre el camí –es dirigien de Barcelona a Castelldefels–, els agents van interceptar-lo i van detenir els dos ocupants després de confirmar que portaven tot un arsenal a l'interior del cotxe. Aquesta primera operació, amb la col·laboració de la DEA dels Estats Units, va portar a la detenció i a la desarticulació de la resta de la banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia