Successos

Dos condemnats per una violació en un pis, a Celrà

Imposen 12 anys de presó als acusats

El cas va passar el desembre del 2013

L'Audiència de Girona ha condemnat Emilian-Alexandru Clapa i Radu Boldizsar per haver agredit sexualment una dona en un domicili de Celrà. El tribunal ha imposat a cadascun dels acusats dotze anys de presó, i hauran d'indemnitzar la víctima amb 20.000 euros. Segons queda provat en la sentència, el 7 de desembre del 2013 a la nit la denunciant era en un bar de Celrà on va coincidir amb els dos homes. Ells la van convidar a prendre una copa en un habitatge de la població i ella va acceptar acompanyar-los. Un cop a l'immoble, i ja de matinada, van estar consumint begudes alcohòliques. Però quan la dona va decidir marxar, els processats li ho van impedir obstaculitzant la porta de la cuina, on ella era. També va intentar fer una trucada per demanar auxili, si bé li van treure el telèfon mòbil, i la van amenaçar de mort si es resistia a mantenir relacions.

Mentre mirava de cridar per requerir ajuda, li van tapar la boca i la van portar per la força a un dels dormitoris. Li van arrencar les mitges i la van agredir sexualment, fins i tot de manera simultània. Quan pels volts de les sis del matí va poder marxar de l'immoble, es va posar en contacte amb una amiga i totes dues es van desplaçar poc després a un centre sanitari. Els metges van constatar que la dona presentava erosions i hematomes a causa de l'agressió, per culpa de la qual li ha quedat com a seqüela un trastorn per estrès posttraumàtic.

Possible fals testimoni

El tribunal dona plena credibilitat al relat de la víctima. En la sentència s'apunta que les lesions que tenia “no resulten compatibles amb una relació sexual consentida” i es considera simptomàtic que aquella nit s'hagués registrat una trucada de només un segon feta des del telèfon d'ella. Per l'hora (tres quarts de sis) i per l'escassa durada, es conclou que l'explicació que va donar és veraç. És a dir, que va intentar efectuar una trucada de socors però li van arrabassar el telèfon.

A Boldizsar i Clapa també se'ls prohibeix apropar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 22 anys i se'ls imposen deu anys de llibertat vigilada. Els membres del tribunal, a més, sol·liciten que s'obri una causa per un presumpte delicte de fals testimoni contra un amic dels acusats, que va declarar al judici. L'Audiència sospita que, amb la seva versió, va mentir per intentar afavorir els dos processats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia