Successos

policial

contraban de peix

Desarticulen una xarxa il·legal que venia angules

Hi ha tres detinguts de Deltebre vinculats a l'empresa Mariscos Roset

La Guàrdia Civil, en una operació coordinada per Europol i Eurojust en què han participat Portugal, Itàlia, Grècia i el Regne Unit, ha detingut vuit persones a les demarcacions de Tarragona, Sevilla i València, que se sumen als nou detinguts a Grècia, com a membres d'una organització internacional dedicada al comerç il·legal d'angules. Als detinguts, se'ls imputen presumptes delictes de contraban, falsedat documental, contra la fauna i blanqueig de capitals, sota estructura d'organització criminal. Entre els detinguts n'hi ha tres de Deltebre, vinculats a l'empresa Mariscos Roset, on recentment es va efectuar un escorcoll policial.

La instrucció judicial ha estat a càrrec del jutjat número 3 de Tortosa i la fiscalia de medi ambient de Tarragona. Es calcula en més de 7 tones la quantitat d'angules que podrien haver estat exportades il·legalment a la Xina cada temporada i l'organització hauria obtingut uns beneficis de 7 milions d'euros anuals.

L'operació es va iniciar el juny passat, quan efectius del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil van tenir coneixement que una empresa de Deltebre dedicada al sector de les angules podria estar exportant-les de manera il·legal. L'empresa, Mariscos Roset, ja havia estat investigada el 2012 pel mateix motiu. Un cop fetes les primeres gestions, els agents van comprovar que l'empresa de Deltebre podria continuar exportant angules alevins utilitzant altres països de la Unió Europea per evitar ser detectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia