Successos

Descobreixen un búnquer on es cultivava marihuana en un habitatge de Girona

La Guàrdia Civil va detenir el propietari, que tenia una segona plantació en un altre domicili de Caldes de Malavella

També va requisar-li dues armes

Una arma curta, una altra de fogueig, 1.428 esqueixos de marihuana, 1.185 plantes i 48 kg de cabdells a punt per vendre i consumir. Aquest va ser el comís que va efectuar dimecres la Guàrdia Civil a les comarques gironines, en el marc de l'operació Capestopa. Durant el dispositiu, van detenir el propietari de dos habitatges, dins dels quals es dedicava al cultiu de droga. Un dels domicilis està situat a Caldes de Malavella i l'altre, a Girona. En aquest darrer immoble van descobrir un búnquer a sota el garatge: un amagatall on hi havia 1.428 esqueixos de marihuana i 28 kg de cabdells envasats.

La intervenció forma part de la segona fase de l'operació Capestopa, que es va dur a terme al febrer. El cos de seguretat estatal ha treballat, en tot moment, amb la col·laboració de la policia municipal de Girona. El mes passat, la Guàrdia Civil va fer escorcolls a cinc immobles i va detenir dues dones i sis homes, de nacionalitat espanyola i romanesa. Els va requisar 16 kg de marihuana, 95,5 g de cocaïna, dos vehicles, cafeïna per al tall, 23.865 euros, una pistola detonadora, un subfusell, dues pistoles d'aire comprimit, cartutxos, esprais de defensa i balances digitals.

La investigació va arrencar al setembre i, des d'aleshores, es va comprovar que els acusats actuaven des de Girona, Figueres i Vilafant. Es va donar la circumstància que la policia municipal de Girona va interceptar l'11 de febrer una parella de Figueres –Bernabé Giralte Jiménez i Stefania Liliana Dumitrache– que havia amagat cocaïna entre uns bolquers i a la cadireta del nadó que duien al cotxe. Precisament l'home era un dels objectius de la policia (se l'acusa d'integrar el grup que operava a la comarca de l'Alt Empordà).

Malgrat aquests resultats, la Guàrdia Civil va continuar les indagacions, en tenir coneixement que part de l'organització desarticulada continuava dedicant-se al tràfic d'estupefaents. Es va centrar en un habitatge del carrer Can Cases de Girona i va descobrir que el propietari també tenia un altre domicili a la urbanització Can Carbonell de Caldes. Durant l'escorcoll fet dimecres a Girona, els agents van veure que a terra del garatge hi havia alguna cosa estranya. El van inspeccionar amb més detall i van comprovar que hi havia una trapa, perfectament dissimulada, que només es podia obrir amb un comandament a distància. Un cop oberta, a través d'un sistema hidràulic, van baixar i van veure que s'hi ocultava una plantació de marihuana en un espai equipat amb llums, ventiladors, transformadors, extractors i filtres. Van requisar-hi 1.428 esqueixos de marihuana i 28 kg de cabdells envasats. Van intervenir, a més, 1.500 euros i dues armes de foc –una pistola amb el número de sèrie esborrat i una altra de fogueig.

Posteriorment van inspeccionar la casa de Caldes, que estava tota dedicada al cultiu de marihuana. Aquí van desmantellar 1.185 plantes en fase de creixement i 20 kg de cabdells. Els dos domicilis tenien un circuit tancat de vigilància i, en el cas del de Caldes, també una tanca perimetral electrificada. L'home, de nacionalitat espanyola, va ser arrestat per un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric (estava connectat a la llum fraudulentament) i tinença il·lícita d'armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia