Successos

L'acusat del crim de Caldes s'enfronta a menys pena

El fiscal rebaixa la petició inicial de 43 anys de presó i ho deixa en 35 anys

Antonio Alcaraz, l'expolicia de Girona acusat d'haver assassinat la cunyada i d'intentar-ho amb l'esposa a Caldes de Malavella, afronta la sentència amb una petició de pena de presó més baixa de la que tenia quan va començar el judici dilluns. Al principi la fiscal Sandra Fagil, que duia el cas inicialment, demanava 43 anys de presó per a l'expolicia pels delictes d'assassinat, intent d'assassinat i dos delictes de lesions psíquiques perquè va cometre el crim davant de les filles menors de la víctima. El cas va ser jutjat per primer cop el 25 de gener del 2016, i la fiscalia, les acusacions particulars i la defensa van pactar una pena de 21 anys de presó per a l'expolicia. Però unes setmanes després l'acusat va renegar del pacte. Va dir que l'havia acceptat després de ser pressionat. El Tribunal Suprem va revisar el cas i va obligar a tornar a repetir el judici.

Un any i dos mesos després d'aquell judici, la secció quarta de l'Audiència de Girona va tornar a celebrar el cas. Amb la marxa de la fiscal Sandra Fagil a Madrid, va ser el fiscal d'homicidis Enrique Barata qui es va encarregar finalment de l'acusació pública durant el judici. En els informes previs que es van presentar dilluns, 27 de març, el fiscal va mantenir la petició de 43 anys de presó pels delictes d'assassinat i intent d'assassinat i dos delictes de lesions psíquiques.

Però després d'una setmana de judici, finalment Barata ha modificat la petició inicial de 43 anys de presó per a Antonio Alcaraz. Inicialment, demanava 20 anys de presó per assassinat, 10 anys per dos delictes de lesions psíquiques (per haver perpetrat el crim davant de les dues filles menors d'edat de la víctima) i 13 per una temptativa d'assassinat.

Desistiment voluntari

Les acusacions argumenten que ho han hagut de modificar perquè entenen que no es pot considerar un intent d'assassinat l'agressió de l'expolicia a la seva dona, ja que hi va haver desistiment voluntari, perquè ell mateix va parar l'atac i la va dur immediatament a l'hospital. Per això, ara demanen cinc anys de presó per un delicte de lesions amb instrument perillós amb els agreujants de parentiu i traïdoria. Anna Tomàs, l'advocada que du l'acusació particular de l'esposa d'Alcaraz i supervivent de l'atac, també es va adherir a la tesi del fiscal del cas. En total, Alcaraz s'enfronta a 35 anys de presó.

LA XIFRA

21
anys
de presó va ser la condemna d'Antonio Alcaraz el 2016. No va estar d'acord amb el pacte i s'ha repetit el judici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia