Successos

A judici per no haver acudit a una mesa electoral, a Llançà

L'acusació diu que no va comparèixer per realitzar la funció de vocal, ni va justificar tampoc que no pogués exercir el càrrec

La fiscalia demana un any de presó per a un veí de Llançà que no va comparèixer presumptament a una mesa electoral, on havia estat designat com a vocal. El judici per aquest episodi està previst que se celebri el 26 d'abril, a la secció quarta de l'Audiència de Girona. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, l'home va ser nomenat segon vocal titular d'un dels col·legis per anar a votar de la seva població, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya que es van fer el 27 de setembre del 2015. La fiscalia hi afegeix que l'acusat va rebre a casa seva la citació corresponent de la junta electoral de zona, en la qual se li comunicava que havia estat designat per dur a terme aquesta tasca. Ell hauria firmat la citació el 6 de setembre d'aquell any conforme se li havia notificat i, alhora, se'l va informar que, en el supòsit que tingués una excusa justificada per no poder exercir el càrrec, ho havia de fer saber dins dels set dies següents.

No presentar-se sense motiu suposa incórrer els preceptes que preveu la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (Loreg), que inclou penes que poden anar des dels tres mesos fins a un any de presó o multes d'entre 6 i 24 mesos. Amb tot, la fiscalia manté que l'home no va exposar res que li impedís assitir a la mesa. A les vuit del matí del dia dels comicis, però, no va comparèixer, sense al·legar cap causa, per realitzar les seves obligacions com a segon vocal, de tal manera que les seves funcions van ser assumides pel suplent. Per aquesta incidència, serà jutjat, ja que la fiscalia li atribueix la comissió d'un delicte electoral.

LA DATA

26.04.17
Dia en què està assenyalada la vista oral per aquests fets a la secció quarta de l'Audiència de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia