Successos

policial

denúncia

Deixen sola a casa la filla d'un any i mig i se'n van de festa

Els pares, residents a Cadaqués, van ser detinguts per un delicte d'abandonament temporal de menor

Els veïns, alertats pels plors, van avisar l'àvia de la criatura, que se la va endur al seu domicili

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir una parella de Cadaqués que se'n va anar de festa havent deixat la seva filla de tan sols un any i mig a casa, on va quedar tota sola. Els progenitors de la criatura són una noia de 28 anys i el seu company, de 36, tots dos de nacionalitat boliviana. Els agents els van arrestar com a autors d'un delicte d'abandonament temporal de menor. A part de la irresponsabilitat que haurien comès, també va ser surrealista la manera com es va destapar la situació. Ahir, pels volts de les set del matí, van ser els mateixos pares de la nena de divuit mesos els que es van posar en contacte amb la policia. Quan la parella va tornar a primera hora al seu domicili es van trobar que la petita no hi era i van posar els fets en coneixement dels municipals, a qui van dir que no sabien on estava la seva filla. La policia local, al seu torn, va informar del cas als Mossos. Membres dels dos cossos de seguretat, que van actuar de manera coordinada, van dirigir-se immediatament a l'immoble. Els efectius, en arribar-hi, van comprovar que la parella estava sota un estat d'embriaguesa evident i van buscar testimonis per intentar esclarir l'episodi.

Una dona va relatar a la policia que durant la nit i la matinada de diumenge, els plors de la criatura van alertar els veïns, que van decidir avisar l'àvia de la nena. Aleshores l'àvia va anar al domicili, va trucar a la porta i, com que no li va contestar ningú, va obrir amb les seves claus. Un cop a l'interior va observar que els pares de la petita no hi eren i va emportar-se la neta a casa seva. Es va fer càrrec de la nena passades les cinc de la matinada, després que la criatura hagués estat diverses hores sola. La policia, quan va tenir coneixement d'aquests detalls, va adreçar-se cap a l'habitatge de l'àvia. La senyora va confirmar que la situació s'havia desencadenat així i els agents van certificar, alhora, que la menor es trobava sana i estàlvia.

Els Mossos van instruir les diligències i van traslladar la parella detinguda a la comissaria de Roses. La policia local va col·laborar en tot moment en el servei i, entre altres, van buscar més testimonis. Un dels llocs on van acudir va ser a un bar de Cadaqués, on van verificar que els pares havien estat al local la nit de dissabte a diumenge.

Els agents que van instruir la causa van decretar, ahir a la tarda, que la detenció quedés sense efecte. Tot i que els progenitors continuen imputats, van quedar en llibertat, a l'espera que des dels jutjats se'ls citi a declarar. L'arrest va quedar sense efecte després que els investigadors consideressin que els reprovables fets que van protagonitzar els pares estaven prou clars, sobretot, tenint en compte la seva trucada inicial. La parella, a més, té un domicili conegut i es va valorar que no hi havia risc de fuga.

Episodi semblant

Una mare va ser condemnada fa un any per l'Audiència de Lleida a 9 mesos de presó per un cas similar al Pla de Sant Tirs, a l'Alt Urgell. La dona va deixar sols els seus dos fills de 5 i 8 anys per sortir de festa amb el company. Els Mossos van descobrir-ho després d'aturar el vehicle en què anava la parella, que va donar positiu en el control d'alcoholèmia. Els efectius van comprovar, després, que els nens dormien sols en una habitació de la casa de la mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.