Successos

Mig any de presó per als pares que van deixar la criatura sola a casa

La parella de Cadaqués que va ser detinguda diumenge pels Mossos d'Esquadra per haver sortit de festa deixant la seva filla de només un any i mig sola a casa ha estat condemnada a sis mesos de presó. Els pares van ser citats ahir dilluns a un judici ràpid, que es va celebrar al jutjat d'instrucció número 3 de Figueres. En la vista es va arribar a un acord entre la fiscalia i la defensa dels acusats, que van acceptar mig any de presó per un delicte d'abandonament temporal de menors. La parella, però, no haurà d'ingressar a la presó, ja que des dels jutjat se'ls va suspendre la pena, amb el condicionant que no tornin a delinquir durant dos anys. D'altra banda, la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat va obrir un expedient informatiu als pares. Personal dels Serveis Socials examinarà ara el cas, s'entrevistarà amb ells, visitarà el seu domicili, estudiarà la seva situació familiar i emetrà un informe.

Els progenitors són una noia de 28 anys i el seu company, de 36, tots dos de nacionalitat boliviana. Diumenge, pels volts de les set del matí, van ser els mateixos pares de la nena els que es van posar en contacte amb la policia. Quan la parella va tornar a primera hora al seu immoble es va trobar que la petita no hi era i va posar els fets en coneixement de la policia local de Cadaqués. Els municipals van informar del cas els Mossos i membres dels dos cossos van dirigir-se a l'habitatge. Els efectius, en arribar-hi, van comprovar que la parella estava sota un estat d'embriaguesa evident i van buscar testimonis per esclarir l'episodi. Una dona va relatar a la policia que diumenge a la matinada els plors de la criatura van alertar els veïns, que van avisar l'àvia de la nena. Aleshores l'àvia va anar al domicili, va trucar a la porta i, com que no li va contestar ningú, va obrir amb les seves claus. Un cop dins, va observar que els pares de la petita no hi eren i va emportar-se la neta a casa seva. La policia, quan va assabentar-se d'aquests detalls, va adreçar-se cap a l'habitatge de l'àvia. La senyora va confirmar que la situació s'havia desencadenat així i els agents van certificar, alhora, que la menor es trobava sana i estàlvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia