Successos

policial

detencions per gihadisme

Detinguda per captació de dones per al gihad, a Terrassa

Usava les xarxes per fer proclames a favor del grup terrorista Daesh

Feia deu mesos que l'estaven investigant

Una noia de 19 anys de nacionalitat marroquina va ser detinguda ahir al matí en una operació desplegada pels Mossos d'Esquadra al número 228 bis del carrer Colom de Terrassa, per haver “adoctrinat i captat” altres dones, sobretot a través de les xarxes socials, perquè s'incorporessin a l'organització terrorista islàmica Daesh. Aquesta és una operació tutelada pel jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiencia Nacional després de deu mesos d'investigació de la unitat especialitzada en la lluita antiterrorista seguint el rastre i les proclames que la noia anava publicant a Twitter, Youtube i Instagram, entre d'altres.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va explicar ahir al Parlament que la jove residia a Catalunya i que va ser aquí on “va ser adoctrinada”. A les xarxes tenia 173 seguidors i havia fet fins a 213 publicacions que “incitaven a cometre el gihad”. A les dones les animava a tenir fills per incorporar-los a la causa.

La irrupció dels Mossos al tercer pis del bloc del carrer Colom, gairebé a davant de la parròquia de Sant Josep del barri de Can Palet, es va produir al voltant de les nou del matí i l'escorcoll va durar prop de cinc hores. L'operació policial va provocar una gran expectació entre els veïns, la majoria dels quals coincidien a afirmar que la detinguda no tenia gaire vinculació amb el veïnat ni era coneguda al barri. Després de molts viatges dels agents i d'un intens escorcoll al pis, els Mossos van fer sortir la noia cap a les dues de la tarda i van rebre una forta ovació de la gent que estava expectant a fora.

La detinguda ja havia estat investigada per la relació amb un altre detingut a la frontera entre Bulgària i Turquia el 2015 en la coneguda com a operació Caront. Avui passarà a disposició del jutjat central d'instrucció número tres de l'Audiencia Nacional, on està previst que declari demà. Jané va destacar que aquesta és la segona operació a Catalunya contra el terrorisme gihadista en només quinze dies després de la de Roda de Ter, en què es van detenir dues persones, ara en presó preventiva. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, també va destacar que aquest és un exemple més de la “coordinació” entre els dos executius en la matèria i del fet que “es posen en comú les dades de què es disposa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia