Successos

Tribunals

Declarat culpable de matar l'exparella i amagar el cos

També es va determinar l'ingrés a presó per a l'exmarit de la veïna de Mataró

El cadàver no ha aparegut i la família vol obrir un pou d'una finca de Dosrius on creuen que podria haver-hi les restes

El veí de Mataró acusat de matar la seva exparella Piedad Moya i d'amagar el cos ha estat declarat culpable per unanimitat del jurat popular. Després d'escoltar l'acusat i tots els testimonis, que des de la setmana passada han passat per l'Audiència de Barcelona, els membres del jurat han estat reunits des de dimarts per deliberar. El veredicte el van fer públic dimecres, passades les nou del vespre.

El jurat popular va confirmar la culpabilitat de l'acusat pel delicte d'homicidi i contra la integritat moral per haver fet desaparèixer el cos i, un cop emès el veredicte, es va acordar l'ingrés a presó de l'home. La fiscalia i l'acusació particular demanaven fins a disset anys de presó per aquests fets i ara la jutgessa haurà d'acabar d'establir la condemna. La família està decidida a obrir personalment el pou de la finca familiar de Dosrius on creuen que hi podria haver les restes de Piedad Moya, ja que el cadàver no s'ha trobat mai.

El cas es remunta al 4 d'abril del 2014, quan la dona, veïna de Mataró, va desaparèixer sense deixar rastre. La família va denunciar-ho als Mossos d'Esquadra, que un mes després, el 6 de maig, van detenir la seva exparella i van començar a treballar amb la hipòtesi que la dona era morta i enterrada al bosc que hi ha entre Dosrius, on la parella tenia una finca, i Mataró, on vivien. Durant la instrucció del cas, es va demostrar que el dia de la desaparició de la víctima l'acusat va fer diversos viatges injustificats a la finca que tenien a Dosrius, a més de mostrar una actitud sospitosa amb tot el seu entorn familiar. Dies abans dels fets, l'home havia assetjant telefònicament la víctima.

Les setmanes posteriors a la desaparició, la unitat canina dels Mossos va buscar sense èxit el cos de la dona i els veïns van organitzar una batuda ciutadana que tampoc va aportar noves pistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia