Successos

Jutgen tres mossos per haver agredit un detingut amb qui van tenir un incident a la discoteca Bikini

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir tres mossos acusats de detenir il·legalment i apallissar a la comissaria de les Corts un jove amb qui van tenir un incident a la discoteca Bikini el juny del 2006, quan estaven fora de servei. Aquest cas va ser un dels primers episodis de maltractaments a les Corts denunciats i va propiciar que s'instal·lessin càmeres ocultes a la sala d'escorcolls de la comissaria.

Els fets van passar el 2 de juny del 2006 a la matinada, quan Medina i quatre amics eren a la sala Bikini de Barcelona. Allà, un jove del grup va tenir una discussió amb Mónica Fraile, Alberto Fabregat i Juan Díaz –els agents acusats–, que li van recriminar que hagués grapejat les natges a la noia. Medina va admetre que havia agafat Fabregat pel coll perquè creia que volia agredir el seu amic, però va matisar que els agents en cap moment s'havien identificat com a policies a la discoteca. L'agent va caure a terra i, al final, els vigilants de seguretat de Bikini els van fer fora del local. Segons Medina, a les portes del local els agents els van dir que eren mossos i el van detenir acusant-lo d'atemptat a l'autoritat, tot i que estaven fora de servei i ja havien arribat a la discoteca diverses patrulles dels Mossos. El jove, estibador del port de Barcelona, va ser identificat i traslladat a les Corts, on va estar 24 hores engarjolat. A la sala d'escorcolls, segons la víctima, Fabregat i Díaz el van apallissar. I no només això. Suposadament el van amenaçar de matar-lo i violar la seva dona si els denunciava. «Jo plorava com un nen. Em vaig sentir humiliat, indignat i impotent», va recordar emocionat.

Els agents, per la seva banda, van assegurar que s'havien identificat des del primer moment i van negar haver maltractat Medina. De fet, segons Fabregat i Díaz, va ser ell qui els va agredir «amb molta violència». Ni els acusats ni els altres mossos que van declarar ahir com a testimonis van saber explicar l'origen de les lesions de Medina, però els forenses van resoldre el misteri. Els metges van concloure que les lesions que tenia el jove són compatibles amb la seva versió dels fets i que l'hematoma que Fabregat presentava al front pot obeir al cop de cap que Medina diu que li va etzibar a la comissaria. A banda de reclamar penes de presó per als mossos, la fiscalia demana que es condemni la víctima a pagar 480 euros de multa per dues faltes de lesions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.