Successos

l'accident de l'inflable

Una nena mor en sortir volant un castell inflable

Els fets es van produir en un restaurant de Caldes

A més de la víctima mortal, van resultar ferits sis nens i nenes

L'estructura es va desancorar de terra i va anar a parar a uns 30 metres d'on estava

Un tràgic accident va tenir lloc ahir a Caldes de Malavella, on una nena de sis anys va perdre la vida i sis menors més van resultar ferits en sortir volant un castell inflable en què jugaven i que estava instal·lat al restaurant Mas Oller de la població. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a tres quarts de quatre de la tarda. Un important desplegament d'efectius es van dirigir immediatament a l'establiment, situat al veïnat de les Mateues. Les primeres hipòtesis indiquen que els nens i nenes víctimes del fatídic succés estaven al castell inflable, quan de sobte es va desancorar de terra. Això va ocasionar que la instal·lació sortís volant i acabés damunt d'una teulada del restaurant i d'uns arbres que hi ha just al davant. Com a conseqüència, les criatures també van anar projectades cap enlaire i van caure uns metres més enllà, en una zona on el terra és de ciment.

Els menors que van quedar ferits tenen entre tres i onze anys. Presentaven fractures i traumatismes de diversa consideració per culpa de l'impacte. La nena que va acabar perdent la vida es va fer politraumatismes i un fort traumatisme cranioencefàlic. Va ser traslladada amb helicòpter al Vall d'Hebron. El seu estat era crític i, ahir al vespre, fonts del centre sanitari van informar de la seva mort.

Paral·lelament, un altre helicòpter va evacuar un nen de nou anys de caràcter greu al Parc Taulí de Sabadell. La resta de ferits van ser conduïts amb ambulància a l'hospital Josep Trueta de Girona. Hi van ser portats una nena de set anys en estat greu, dues nenes de la mateixa edat de caràcter menys greu, un nen d'onze anys amb lesions lleus, i una nena de tan sols tres anys, també en estat lleu.

El propietari de l'establiment va explicar que havia comprat l'inflable feia pocs mesos i que havia passat tots els controls del fabricant. Segons l'ACN, sembla, però, que només estaven posats dos dels quatre ancoratges de la instal·lació. Quan les piquetes i les cordes que subjectaven l'estructura es van desenganxar el castell es va enlairar i va anar a parar a uns trenta metres del lloc on estava ubicat inicialment. A la zona on estava col·locat s'hi podia observar després de l'accident algunes piquetes, les cordes que aguantaven l'estructura també pel terra i restes de la part de baix de la lona de l'inflable.

La gravetat del succés va fer mobilitzar vuit patrulles dels Mossos, sis dotacions dels Bombers, la Policia Local, set ambulàncies del SEM, dos helicòpters i un comandament. Es va activar, a més, un equip de psicòlegs del SEM per atendre les famílies.

Per part dels Mossos, s'hi va desplaçar la policia científica i la unitat d'investigació de Santa Coloma de Farners. Els agents van acordonar l'indret, van dur a terme la inspecció ocular i van prendre declaració als responsables del negoci i a testimonis. Una de les possibles causes podria ser que la vàlvula de seguretat hagués fallat, s'hagués rebentat llavors l'inflable per sota i, en trencar-se i desancorar-se, sortís disparat. En espera d'examinar més a fons l'estructura, tot indica que hi va haver una fallada mecànica i que la causa no hauria estat el vent.

Al Facebook del restaurant hi ha un missatge del març, en el qual s'anunciava com a reclam que a la carpa de l'establiment ja hi tornava a haver el castell inflable. Part dels menors ferits estaven fent ahir una celebració familiar i, dos d'ells, pertanyen a una mateixa família de Caldes.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va lamentar els fets a primera hora de la tarda a través del seu compte de Twitter i va detallar que s'havia posat en contacte amb l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu, que va explicar que es tracta d'un restaurant on van moltes famílies perquè hi ha precisament aquesta zona d'esbarjo. Hores més tard, i arran de la malaurada mort de la menor, Puigdemont va traslladar el condol a la família, així com tota la seva solidaritat i afecte en uns moments tan dolorosos.

LA DADA

6
anys
té la menor que va perdre la vida pel fatídic succés, que va passar al recinte exterior del restaurant Mas Oller.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.