Successos

l'accident de l'inflable

L'aire calent de l'inflador podria haver catapultat el castell inflable de Caldes

En espera del peritatge policial, l'advocat dels amos del restaurant aporta una nova hipòtesi

Afirma que estan “absolutament desolats” per l'accident

A falta del peritatge i de l'informe final dels Mossos d'Esquadra, s'està teoritzant molt sobre com és possible que sortís volant el castell inflable del restaurant Mas Oller, de Caldes de Malavella, i provoqués la mort d'una nena de Tordera de 6 anys i sis menors més resultessin ferits. L'última aportació la va fer ahir l'advocat dels amos del restaurant, Carles Monguilod, que assegura que no és descartable que el motor de l'inflador s'escalfés i això, de retruc, fes que entrés aire calent a l'inflable. “Carregat d'aire calent, el castell s'hauria elevat i hauria tibat els ancoratges fins a trencar-los de cop; això va provocar un efecte de fuet i va catapultar els nens”, assegura Monguilod. “No hi havia vent, perquè si no hauria bolcat, el que va passar és que va sortir disparat.” Una teoria, diu, “que queda supeditada al peritatge que facin els Mossos, que el faran amb la més absoluta professionalitat a què ja ens tenen acostumats”.

Una altra de les teories és que el castell inflable va sortir volant i va recórrer 40 metres perquè una de les cremalleres laterals estava sense tancar o bé mal tancada, i va deixar sortir l'aire sobtadament, segons van apuntar fonts pròximes al cas a Europa Press. Pel que fa al tema burocràtic, el lletrat qüestiona que el restaurant necessités el permís municipal per instal·lar el castell inflable. “No està gaire clar ni en el reglament d'espectacles ni en les ordenances municipals”, sosté. Monguilod també afirma que el negoci té dues assegurances, que inclouen l'activitat a la terrassa. El castell inflable, comprat de segona mà a uns firaires professionals de Girona, tenia els papers d'homologació del fabricant, segons assegura el propietari del restaurant. L'advocat dels amos de l'establiment recorda que estan “a disposició de la policia i els investigadors per tot allò que faci falta”. Alhora, vol remarcar que la família que regenta el local està “absolutament desolada i enfonsada” per l'accident.

LA FRASE

No està clar que necessitessin el permís municipal per instal·lar el castell inflable
Carles Monguilod
advocat dels amos del restaurant

Un nen d'11 anys i una nena de 7, donats d'alta

Un nen d'11 anys i una nena de 7 ferits en l'accident del castell van rebre l'alta ahir i van sortir de l'hospital Josep Trueta de Girona. Actualment, continuen ingressats tres dels menors. A l'hospital gironí continuen ingressades a planta dues nenes de 7 anys. A l'hospital Parc Taulí de Sabadell hi ha el nen de 9 anys que va resultar ferit de més gravetat. Ahir el van intervenir quirúrgicament i, segons confirma l'hospital, evoluciona favorablement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia