Successos

judicial

l'accident de l'inflable

Només dos ancoratges per directriu dels venedors

Els Mossos atribueixen als propietaris del Mas Oller un homicidi i sis lesions per imprudència greu

Els amos aporten dues pòlisses que cobreixen cadascuna 600.000 euros de responsabilitat civil

Els Mossos atribueixen al matrimoni propietari del restaurant Mas Oller de Caldes un delicte d'homicidi i sis de lesions per imprudència greu. Jaume Matas i Pilar Pastell, que és la titular del negoci, van ser interrogats ahir a la comissaria de Santa Coloma, assistits pels seus lletrats, Carles Monguilod i Jordi Corominas. Ella va explicar que la seva tasca es limitava a la cuina i el menjador, i que no s'ocupava de la terrassa ni dels elements exteriors. Així que l'interrogatori va ser més exhaustiu per a Matas, que va ser qüestionat bàsicament per com feien l'ancoratge i la fixació de l'inflable que diumenge va sortir projectat i va causar la mort d'una nena i ferides a sis nens més. Matas va explicar que diumenge només van fixar dos punts d'ancoratge perquè els venedors li havien dit que si no fa vent se n'han de posar dos i que el dia que fa vent se n'han de posar quatre. Matas va explicar que, com que quan feia vent ja no el muntaven, sempre només en posaven dos. Les cordes i els ancoratges del terra van resistir, però es van trencar o descosir les pestanyes de lona de l'inflable, que va elevar-se uns deu metres i se'n va desplaçar uns 40 fins a quedar penjat i desinflat. La possibilitat que l'inflable hagués perdut l'aire a pressió per una de les tanques perquè tenia la cremallera descordada ha perdut sentit, ja que l'empleat del Mas Oller que diumenge l'havia muntat ha explicat que la cremallera la va obrir ell després de l'accident, per acabar-lo de desinflar, quan van anar a recollir-lo al lloc on havia quedat penjat. Fins ahir tampoc se sabia si les pericials han detectat cap errada en el motor inflador que hagués pogut insuflar massa aire a l'inflable i hagués provocat un excés de pressió. Els Mossos també tenen previst interrogar els firaires professionals (que han estat uns dies fora de Girona) que van vendre l'inflable i el motor inflador a Jaume Matas. El conjunt va costar 3.000 euros, dels quals encara queden per pagar la meitat. Els venedors van assegurar a Matas que l'aparell només havia servit dos o tres cops i que estava en perfectes condicions, i li van entregar la documentació amb el manual d'instruccions i les normes de seguretat. El lletrat Carles Monguilod no accepta l'atribució de la conducta imprudent que es fa als seus clients. “La imprudència es dona quan no s'evita allò evitable o no es preveu allò previsible, però en aquest cas encara no es pot parlar d'imprudència si no sabem què ha causat l'accident”, va dir Monguilod en vista que els Mossos encara no han aportat, almenys a la defensa, cap informe sobre els possibles motius que van causar la projecció inesperada de l'inflable.

En la seva compareixença ahir a la comissaria, Matas i Pastells van aportar les dues pòlisses d'assegurances que tenen contractades per al negoci i que cobreixen cadascuna fins a 600.000 euros de responsabilitat civil. Les assegurances, segons va remarcar la defensa, cobreixen específicament les activitats de la terrassa, i el restaurant va contractar la segona precisament quan es va instal·lar l'inflable.

Restaurant tancat

El restaurant Mas Oller, molt popular, té llicència d'hostaleria des del 1992. Després de l'accident, l'establiment no ha tornat a obrir al públic i, ara per ara, els seus propietaris no tenen una data per tornar a obrir. Ahir, però, van rebre la visita d'un tècnic municipal que va anar a fer una inspecció a les instal·lacions.

LA XIFRA

600.000
euros
de responsabilitat civil cobreixen les dues pòlisses que tenen contractades els amos del Mas Oller

LA FRASE

Si no se sap què ha causat l'accident no pot ser que es culpi d'imprudència
Carles Monguilod
advocat del propietari del restaurant mas oller


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia