Successos

Dos traficants resulten ferits greument en una explosió en una casa ocupada a Calafell

Manipulaven productes químics per al cultiu d'un centenar de plantes de marihuana

Van ser ingressats amb cremades de primer i segon grau

Dos joves de 26 i 29 anys van quedar greument ferits ahir al matí en una explosió en una casa unifamiliar a l'avinguda d'Anglaterra, a la urbanització la Casa Nova, al nucli de Segur de Calafell. Els joves, que van ser atesos pels veïns en un primer moment, van ser traslladats en helicòpter a l'hospital Vall d'Hebron, on van ingressar amb cremades de primer i segon grau, fins al 30% del cos en un dels casos.

La deflagració es va produir pocs minuts abans de dos quarts d'onze del matí, a la cuina de la casa, quan els joves estaven manipulant esprais i productes químics que utilitzaven per al cultiu d'un centenar de plantes de marihuana que tenien en una instal·lació a la segona planta de l'habitatge.

Amb l'explosió, la casa va tenir danys estructurals importants en la façana i en les parets de càrrega, segons va certificar ahir l'arquitecte municipal de Calafell. A partir d'avui, els tècnics apuntalaran l'habitatge i la policia ja hi podrà entrar per recollir la informació necessària per a la investigació, tal com van confirmar els Mossos d'Esquadra.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar cinc dotacions de bombers, quatre ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la policia local.

Els joves ferits, veïns de Calafell, feia dos anys que s'havien instal·lat il·legalment a la casa, situada en una zona de segones residències del municipi, però ahir es desconeixia qui és el propietari de la casa afectada o si s'havia presentat denúncia a la policia per l'ocupació.

LA FRASE

L'alerta de l'explosió la van donar els veïns, que també van ser els primers d'atendre els ferits
Ramon Ferré
alcalde de calafell

LA XIFRA

100
són les plantes
de marihuana que la policia va trobar a dins de la casa després de l'explosió.

Els veïns ja han pogut tornat a casa seva

Ahir a la tarda els veïns de la casa adossada van poder tornar, després que els tècnics municipals van revisar l'estat de la paret mitgera i van comprovar que no hi havia perill. “La casa està en perfecte estat”, va assegurar l'alcalde de Calafell, després de visitar la zona. L'explosió va provocar danys estructurals a les parets de càrrega de l'habitatge afectat per l'explosió i això va obligar a evacuar els veïns unes hores, per seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia