Successos

municipal

policia local

L'excap policial de Llançà reapareix al cap de 12 anys i reclama el comandament

El reingrés del sotsinspector Jaume Simón, que ara feia feina de Protecció Civil, suposa desbancar Víctor Alcaraz, fitxat dels Mossos per Pere Vila

El comandament de la policia local de Llançà canviarà de mans si, tal com és previst, l'Ajuntament accepta la petició de l'excap Jaume Simón, actualment destinat a Protecció Civil, que ha reclamat recuperar la plaça de sotsinspector que des de fa gairebé 12 anys ocupa Víctor Alcaraz, un home procedent dels Mossos que va fitxar l'alcalde, Pere Vila, el 2006 per reestructurar la policia local.

L'alcalde, Pere Vila, ha confirmat que és previst que Jaume Simón s'incorpori com a cap de la policia en qüestió de dies després que hagi superat les proves mèdiques i el test psicotècnic per a les armes, les dues condicions que “l'anterior govern” –ha remarcat Vila– va imposar en el decret que va dictar per a la reincorporació de Simón. El reingrés de Jaume Simón desbancarà Alcaraz de la direcció de la policia. “Amb la llei a la mà, Simón té el dret a reincorporar-se a la seva plaça”, ha manifestat Vila, que ha lloat la feina feta durant tots aquests anys per Víctor Alcaraz. Pere Vila ha exposat que, tot i que l'Ajuntament té pressupostades dues places de sotsinspector de la policia, una no ha estat mai convocada, de manera que, si Simón s'incorpora a la seva, Alcaraz no pot ocupar plaça de sotsinspector, que tots aquests anys ha ocupat de manera interina. L'alcalde, però, ha deixat oberta la possibilitat de convocar la plaça en algun moment, fet que, ha dit, s'hauria de fer de manera consensuada amb la resta de grups. L'alcalde, Pere Vila, ha afirmat que Víctor Alcaraz ha de continuar a la policia i que s'haurà de trobar l'encaix per garantir un bon funcionament del servei.

LA XIFRA

12
anys
fa que Jaume Simón està fora del comandament de la policia local, tot i que està destinat a Protecció Civil.

LA FRASE

Amb la llei a la mà, Simon té dret a reincorporar-se a la seva plaça de sotsinspector
Pere Vila
alcalde de llançà

Alcaraz, l'heroi que va rescatar un nen del mar

Quan Pere Vila va fitxar Víctor Alcaraz per comandar la policia de Llançà, el llavors sergent dels Mossos ja era un home condecorat per la gesta que, juntament amb uns companys mossos i un municipal de Roses, va protagonitzar, arriscant la seva vida, per salvar un nen que havia quedat atrapat en una barca a la deriva, bolcada pel fort onatge a Roses. Quan Alcaraz va arribar a Llançà, Simón feia mesos que estava de baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia