Successos

Jutjat per un intent d’extorsió per un assumpte de drogues

L’autor va reconèixer els fets i va ser condemnat a sis mesos de presó

El cas va tenir lloc a la Selva

L’acusat feia responsable la víctima d’un robatori de marihuana i li reclamava els diners que costava

El jutjat penal número 1 de Girona va ser el marc ahir d’una vista per un delicte d’extorsió en grau de temptativa. La singularitat d’aquest cas rau en el seu origen, que va ser la desaparició d’una partida de droga. L’assumpte es va instruir des dels jutjats de Santa Coloma de Farners. El fiscal Jerónimo Gómez demanava en un principi nou mesos de presó per a l’acusat, Pedro García Romero. La pena que finalment se li va imposar va ser més baixa, després que l’home reconegués els fets i s’arribés a un pacte entre les parts. García va ser condemnat a sis mesos de presó, si bé la jutgessa el va informar que se li suspenia la pena amb el condicionant que no tornés a delinquir durant un període de dos anys.

El 31 d’octubre del 2013 l’investigat va intentar realitzar una venda de marihuana a dos homes que no han pogut ser identificats. Els suposats compradors s’havien posat en contacte amb García a través del noi que posteriorment va ser víctima de l’extorsió. Els dos presumptes compradors van robar la mercaderia oferta per García, qui va fer responsable d’aquesta sostracció el jove que va actuar d’intermediari. A partir d’aquí, el processat va començar a exigir-li que li reemborsés 2.500 euros per la marihuana perduda.

A mitjan novembre del 2013, García va aturar el denunciant pel carrer i, amb l’objectiu d’atemorir-lo i forçar-lo perquè li donés els diners, li va dir: “Si cal et tallaré a trossos.” Aquests advertiments van continuar durant les dues setmanes següents, quan l’acusat va trucar diverses vegades a la víctima i li va insistir que si no el pagava li passaria alguna cosa a ell o a la seva família.

Un altre episodi es remunta al 5 de desembre d’aquell any. L’acusat va acudir al domicili de la víctima, va colpejar la porta de la casa i va cridar a l’inquilí que li abonés els diners. Com que l’afectat no va sortir de l’immoble, García li va trucar per telèfon, tot subratllant: “Em deus 5.000 euros. Si no em pagues, et tallaré el coll i, si no, aniré pel teu pare.” I, en la mateixa conversa, el va citar per trobar-se l’endemà a un bar de Breda, recalcant-li que si no s’hi presentava en patiria les conseqüències el seu pare.

Acusat i víctima es van reunir el 6 de desembre a l’establiment acordat, on es van asseure en una taula apartada. García li va tornar a fer reclamacions respecte als diners i, durant la discussió, li va proferir cridant una frase en to amenaçador. L’escena va ser observada per dos mossos d’esquadra, que van intervenir i van procedir a detenir l’acusat.

LA DATA

06.12.13
Dos agents
dels Mossos van presenciar unes amenaces de l’acusat a la víctima, a Breda, i van intervenir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia