Successos

Simulacre d’incendi en tres embarcacions del port de Llançà

L’exercici va ser organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil

S’ha posat a prova el pla d’autoprotecció

Comprovar el nivell de coordinació entre els cossos d’emergències. Aquesta va ser una de les finalitats d’un simulacre d’incendi que es va fer ahir al port de Llançà. La pràctica va començar en originar-se un foc que, de manera fictícia, va afectar tres embarcacions d’esbarjo amarrades a les instal·lacions esportives del port, sense ocasionar ferits. L’exercici va ser organitzat per Protecció Civil i Ports de la Generalitat, amb la col·laboració del Club Nàutic Llançà. Mitjançant el simulacre també es va posar a prova el pla d’autoprotecció del port de la població, que va ser homologat l’abril del 2014 i que s’actualitzarà properament.

L’actuació va començar després que un transeünt detectés un foc en una embarcació i alertés la policia local. Els municipals van trucar al Club Nàutic, des d’on es va verificar l’incendi. Es va avisar, llavors, el 112, el guardamolls, el Cecat, Protecció Civil i la Guàrdia Civil. El guardamolls va tancar les barreres d’accés a la dàrsena pesquera i va esperar l’arribada dels mitjans externs d’emergència per indicar-los el punt on s’havia produït el foc, i el Club Nàutic va obrir les barreres d’entrada a les seves instal·lacions. Els mariners del Club Nàutic van aïllar i assegurar al moll el iot afectat. Inicialment va cremar una embarcació, i després van resultar afectades les dues del costat. També van col·locar les barreres absorbents al voltant de les barques per prevenir un possible vessament de carburant a l’aigua. Els Bombers van comprovar que el personal de marineria del port havia aïllat aquestes embarcacions de la resta per evitar la propagació de les flames, i van començar les tasques d’extinció.

La policia local i els Mossos van controlar les entrades al port i van establir perímetres de seguretat, i el servei marítim de la Guàrdia Civil va vigilar els accessos a la bocana. Protecció Civil va fer un seguiment del simulacre i un tècnic hi va ser com a observador. La Confraria de Pescadors i la resta de concessionaris del port van restar a disposició del guardamolls per fer tasca de suport o facilitar material per evitar la contaminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia