Successos

Tribunals

Dicten presó per a l’atracador d’una benzinera de Girona

En consten, des dels anys noranta, múltiples antecedents per robatoris

Queda lliure el seu company de pis

El jutge va decretar ahir l’ingrés provisional a la presó de José Antonio Ponte Navarro, un veí de Girona de 45 anys acusat d’haver atracat dimecres la gasolinera Repsol del carrer de la Creu. Va quedar en llibertat, en canvi, el seu company de pis, a qui els Mossos d’Esquadra van detenir l’endemà per haver encobert presumptament l’altre home. Mentre que l’amic de Ponte es va acollir ahir davant del jutge al seu dret a no declarar, el dia abans havia assegurat a la policia que dimecres van dinar junts al domicili del carrer del Carme on resideixen i que, després, van passar tota la tarda a casa. Els dos van dir que no van sortir a fora en cap moment, si bé Ponte va quedar enregistrat aquella tarda per les càmeres de seguretat de la benzinera on va cometre l’assalt. Els agents disposaven, a més, de la descripció del lladre que els va facilitar el treballador de l’establiment. La policia creu, doncs, que l’altre inquilí era coneixedor dels fets i va tapar Ponte (el company amb qui viu és un jove de 26 anys i de nacionalitat dominicana).

Ponte està essent investigat per un delicte de robatori amb violència i intimidació. Hauria entrat a la Repsol a tres quarts de cinc de la tarda. Anava amb una xandall i una gorra i amagava el revòlver sota una revista. En realitat es tractava, però, d’una pistola simulada. Va esgrimir aquesta suposada arma curta contra el treballador, va sostreure 230 euros de la caixa enregistradora i va marxar a peu. Els Mossos de l’ARRO van arrestar-lo tan sols una hora i mitja després, al carrer del Carme. Els agents van recuperar els 230 euros sostrets de la benzinera, ja que l’acusat els duia a sobre, i també van trobar l’arma simulada i la roba que duia durant l’assalt.

En l’historial de Ponte, hi consten múltiples antecedents per fets similars. Als anys noranta, entre d’altres, va ser detingut per haver robat eines en una furgoneta, a Girona; pel saqueig d’una tenda de roba a Salt, i va ser jutjat i empresonat per la seva participació en atracaments. També el 2002, va ser arrestat junt amb un altre home pels Mossos, després que un agent de paisà els veiés rondar sospitosament a l’entorn d’unes cases de Bescanó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia