Successos

Condemnats per la tinença d’un laboratori de droga

Va ser descobert en una finca de Maçanet de la Selva

Les penes imposades pugen als cinc anys de presó

La secció quarta de l’Audiència de Girona ha condemnat cinc homes vinculats amb un laboratori de droga que es va desmantellar a Maçanet de la Selva el 2015. Per aquest cas van ser jutjats el maig Warren Jefferry Lamir Giraldo, Luis Ferney Mosquera Osorio, Juan Manuel Arbeláez Rivera, Souleymane Kante i Alberto Caler Blánquez. El tribunal els ha imposat penes que van dels 3 anys i 2 mesos de presó als 5 anys i 2 mesos per un delicte contra la salut pública. Caler, a més, ha estat condemnat per un delicte lleu de defraudació de fluid elèctric, mentre que Kante ha estat absolt d’aquesta darrera circumstància.

Segons es considera provat en la sentència, el laboratori va ser descobert pels Mossos d’Esquadra, en el marc d’una investigació sobre les operacions que es realitzaven en una finca del carrer Tossa de Mar de la urbanització Mas Altaba, a Maçanet de la Selva. Aquesta propietat pertanyia a Caler. Els agents van observar que, a l’interior del recinte, hi havia una possible plantació de marihuana en un hivernacle. En una de les vigilàncies efectuades el 15 d’octubre del 2015, els policies van presenciar com Luis Ferney Mosquera, Juan Manuel Arbeláez i Warren Jefferry Lamir es dirigien amb un cotxe a la casa. Lamir es va quedar a fora vigilant i els dos primers hi van entrar. Van sortir-ne poc després amb una bossa blanca, de la qual van extreure paquets i els van guardar a la zona del motor del vehicle.

Una patrulla els va aturar i va comprovar que transportaven cocaïna, valorada en 11.421 euros. Arran d’aquesta situació, els Mossos van escorcollar el mateix dia la propietat. Hi van trobar Kante, que s’havia posat d’acord amb l’amo per fer la custòdia dels estupefaents i la posterior comercialització.

Els efectius policials van intervenir marihuana en diverses estances de la casa i 13 plantes de cànnabis en un hivernacle annex. També van comissar, entre altres, cocaïna dipositada en recipients, nombroses substàncies i materials per a l’elaboració d’estupefaents (sobretot metamfetamines), una trituradora, provetes de laboratori, pinces, ulleres protectores, bàscules de precisió, una batedora industrial, bossetes i premses. La resolució judicial també estableix que ha quedat provat que Caler va manipular la instal·lació elèctrica, de tal manera que la llum que consumia per a aquesta activitat il·lícita no era detectada pel comptador. La quantitat defraudada puja a 4.952 euros: uns diners que la companyia Endesa ha renunciat a recuperar.

LA DATA

15.10.15
Els agents
dels Mossos van inspeccionar la propietat, situada al carrer Tossa de la urbanització Mas Altaba.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia