Es calcula que els tarragonins han invertit de mitjana més de 40 euros en el sorteig de la grossa de Nadal
L'any passat cada veí es va gastar 42 euros, i enguany pot ser de l'entorn dels 48
La sort no hi entén, d'estadístiques i, si bé el 2008 l'atzar no va ser del tot gratificant amb el Camp i l'Ebre, els ciutadans no han perdut ni molt menys l'esperança que la fortuna s'instauri demà al territori i que d'una vegada per totes es pugui trencar amb la ratxa de ser l'única demarcació del país que no ha estat beneficiada amb la grossa de Nadal. Tant és així que, fins i tot, la rifa ha aconseguit fer un parèntesi i deixar aparcada, en part, la crisi, ja que es calcula que els tarragonins invertiran més en aquest sorteig en comparació amb el de l'any passat. Tot i que no es coneixerà oficialment què s'ha gastat de mitjana cada habitant fins que avui al vespre es tanquin les administracions, Loteries i Apostes de l'Estat preveu que pot ser de cap a 48,10 euros per ciutadà, si bé al 2008 va ser de 42,35.
Cal recordar que l'any passat, el reducte on la sort va aturar-se va ser Móra d'Ebre, on va deixar 50.000 euros gràcies a una sèrie d'un cinquè premi del número 36199, que va ser venuda a l'administració número 2 del municipi, coneguda popularment com La Cabreta Coixa. La seva propietària, Núria Latorre, explica que fins a principi de la setmana passada la venda de butlletes va ser una mica «més fluixeta que el 2008», però que des de llavors es va anar animant ja que «sol passar que la gent se'n recorda d'adquirir-ne a última hora». Pel que fa al possible augment de clients per haver repartit anteriorment la il·lusió, comenta que sobretot han incrementat les vendes entre «els visitants de la localitat»: «Hem notat que hi ha persones (sobretot provinents de Barcelona i de Tarragona) que aprofitant que han vingut a passar el cap de setmana aquí han agafat més loteria que habitualment.» Ja com a canvi, especifica que enguany, per telèfon, els han demanat més que mai que enviessin números arreu de l'Estat: «N'hem fet arribar, entre d'altres, a Madrid, a Astúries i a Màlaga. Han tingut molta sortida els acabats en 8. Cada any hi ha una moda, si bé realment a mi això m'és indiferent.»
També coneix les tendències de prop Misericòrdia Llauradó, una treballadora de l'administració de loteria número 20 de Tarragona, que assegura que en el seu establiment hi ha hagut un autèntic furor pel número 61009: «Ens l'han requerit des del setembre de diversos punts de l'estat, on l'hem enviat per missatgeria. Alguns dels interessats ens deien que coincidia amb el dia que havia nascut la seva criatura, d'altres que l'havien somiat, etc. Així mateix, ha tingut un èxit horrorós el 44728, que és un número al qual estem abonats».