Successos

Tribunals

El cas de l’inflable de Caldes esquitxa les administracions

Les famílies de les víctimes encarreguen un informe per aclarir si hi va haver negligències

Detecten “irregularitats” i no descarten sol·licitar que l’Ajuntament i la Generalitat siguin imputats

Les famílies de la nena morta i dels sis ferits en l’accident del castell inflable de Caldes de Malavella veuen una “clara negligència” dels propietaris del restaurant, però també de les administracions. Així ho van fer saber ahir als jutjats de Santa Coloma de Farners, on van ser citats a declarar en qualitat de testimonis i perjudicats en el cas, i assistits pels lletrats Carles Alabau i Javier Nieto. Volen que es depurin responsabilitats a tots els nivells. De fet, han encarregat un informe per determinar quins errors es van cometre en tres nivells: seguretat, vigilància i falta de llicències. Alabau, però, ja va avançar que un cop ha pogut tenir accés a la causa han pogut asseverar que hi ha “anomalies greus” i “força irregularitats”. És per això que no descarten sol·licitar que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Caldes siguin imputats davant les negligències administratives que s’han detectat. De fet, en les seves declaracions judicials, tant els amos del restaurant Mas Oller com els dos treballadors van assegurar que feia uns cinc anys que tenien inflables, però que l’Ajuntament mai els havia requerit cap documentació, malgrat que de les declaracions es desprèn que l’Ajuntament sabia que n’hi havia un. Així doncs, el Mas Oller no tenia permís per a la instal·lació de l’inflable i l’Ajuntament no l’hi havia exigit ni havia fet cap inspecció de l’atracció.

Pel que fa a les declaracions, el jutge va preguntar a les famílies de les víctimes sobre aspectes de la seguretat i les condicions meteorològiques d’aquell moment. D’una banda, tots els testimonis i perjudicats van assegurar que no van observar que hi hagués vigilància o control de seguretat de l’inflable pels treballadors del restaurant. Així mateix, alguns dels pares i mares de les víctimes van explicar al jutge que durant el dinar van notar un vent constant i alguna ratxa de tant en tant. Algun pare, fins i tot, va explicar que va haver de posar-se una jersei perquè va notar el vent. En aquest sentit, un pare va relatar que estava dinant a la terrassa i va notar una ratxa de vent. Llavors va veure que l’inflable es va elevar en un primer moment a poc a poc, que després es va desestabilitzar i que més tard es va moure molt més de pressa fins que va bolcar. Fet i fet el mateix relat que van explicar els pares de la menor morta, que van presenciar que el castell inflable s’elevava un metre, posteriorment més amunt, fins que es va tombar.

Sobre l’estat dels menors afectats, l’advocat dels familiars va informar que hi ha “alguns nens afectats greument” i que caldrà veure “com va evolucionant” el procés de recuperació.

El lletrat dels propietaris del restaurant, Carles Monguilod, va insistir ahir que encara no hi ha cap explicació sòlida sobre què va provocar l’accident. En tot cas, i després d’escoltar els testimonis dels pares, l’advocat no va descartar que la causa de l’accident fos el vent. Però que en tot cas es remet a conèixer el peritatge que han encarregat a la Policía Nacional. “Que a hores d’ara no hi hagi una explicació plausible demostra que l’accident va ser totalment imprevisible”, va destacar Monguilod.

LES FRASES

Veiem un seguit d’actuacions i d’expedients que tenien força irregularitats
Carles Alabau
advocat de les famílies
Que a hores d’ara no hi hagi una explicació plausible demostra que l’accident va ser imprevisible
Carles Monguilod
advocat dels investigats

LA XIFRA

7
menors
es van veure afectats. Hi va morir una nena de 6 anys i sis menors més van quedar ferits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia