Condemnen la dona que es va endur la filla dels EUA sense el permís patern

Maria José Carrascosa ha estat condemnada a 14 anys de presó per segrest i desobediència

El patiment de l'advocada valenciana Maria José Carrascosa continua des que l'any 2006 va decidir tornar als Estats Units i fer front a les acusacions de segrest i desobediència que pesaven sobre ella. Un cop a Nova Jersey, la policia li va retirar el passaport, la va detenir i des de llavors ja no ha sortit de la presó. La valenciana ha defensat sempre que tant ella com la seva filla gairebé van ser assassinades pel pare, de qui diu les maltractava. Maria José Carrascosa acusa Peter Innes de voler enverinar-la per quedar-se amb el seu patrimoni, al·legant aquests motius per haver tret la nena dels país l'any 2005.

L'any 2006, un tribunal valencià li va donar la raó a Maria José Carrascosa, dictaminant que la custòdia pertanyia a la mare a causa dels maltractaments que rebia per part del pare. En aquesta sentència es troba la darrera esperança de la família i dels advocats de Carrascosa, perquè alguna institució internacional com l'ONU o el Tribunal de l'Haia es pronunciï en favor de la valenciana.

El jutge de l'estat, Daniel Venezia, va fer aquest dimarts la lectura pública de la sentència que condemna Maria José Carrascosa a 14 anys per haver tret del país la seva filla sense el permís del pare, a qui la justícia reconeix la custòdia. Aquesta és la mateixa condemna que demanava la fiscalia del comtat de Bergen (Nova Jersey), on Carrascosa es troba retinguda des de fa tres anys.

Segons recullen alguns mitjans, la lectura de la sentència va tenir especial duresa en contra de Maria José Carrascosa. El jutge, Daniel Venezia, va dir que el seu cas era «una autèntica desgràcia», i que l'acusada es mereixia aquest càstig per haver «arrencat dels seus propis braços i dels del seu pare la nena». Carrascosa va ser acusada de «manipular» la seva filla com «un joc ple de rancúnia, odi i venjança». «El joc s'ha acabat», afegeix la sentència.

Abans de conèixer la sentència, Carrascosa va afirmar davant del jutge: «Sostinc que sóc innocent. Li demanaria una nova oportunitat per demostrar la meva innocència, tal com va dictaminar un tribunal internacional.»

Maria José Carrascosa i Peter Innes es van casar l'any 1999 a Bunyol (Foia de Bunyol) pocs mesos després d'haver-se conegut per internet. Després del casament, la parella es va traslladar als Estats Units, on va néixer la seva filla. L'any 2004, Carrascosa va tornar al País València amb la xiqueta i va acusar Peter Innes de maltractaments, cosa per la qual un tribunal valencià li va atorgar la custòdia.

En paral·lel, el pare va denunciar el cas a la justícia dels Estats Units, que l'any 2006 va dictaminar en favor de Peter Innes i li va reconèixer la custòdia al pare. Va ser aquell any quan Maria José Carrascosa va tornar a Nova Jersey, sense la xiqueta, per presentar-se a una vista oral als jutjats de Nova Jersey. Allà li van retirar el passaport i li van ordenar que havia d'entregar la filla a les autoritats nord-americanes.

Continuaran lluitant

efe

«Després d'haver lluitat tant, només vull dir que estem abatuts», va manifestar la germana de Carrascosa en conèixer la sentència. Va comentar que la família està «molt decebuda» amb l'actuació del govern espanyol i que pensen denunciar públicament l'actuació del Ministeri de Justícia i d'Afers Exteriors. Pel que fa a la nena, la germana va assenyalar que la família no veu la manera d'arribar a un acord amb el pare i que ara per ara la nena no es mourà de casa els avis. L'única sortida que els queda, va explicar, és presentar una «denúncia o queixa» davant d'institucions superiors, com ara l'ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.