Successos

Successos

Atraquen armats l’oficina de Correus de Caldes

Els dos lladres es van endur a punta de pistola 3.000 euros de la caixa forta i diversos cupons de l’ONCE

Dos lladres van assaltar ahir a punta de pistola l’oficina de Correus de Caldes de Malavella. Es van endur un botí de 3.000 euros i cupons de l’ONCE. Els fets van tenir lloc pels volts de dos quarts de nou del matí, quan dos individus sud-americans van accedir a les instal·lacions. Segons el treballador, anaven ben vestits i semblaven dos clients més. Els dos lladres van esperar el seu torn, i quan va arribar el moment d’atendre’ls, un d’ells va amenaçar el treballador amb una pistola tot passant darrere el mostrador. “La caixa, la caixa, els diners!”, cridava. Segons fonts de l’Ajuntament, tot i que el treballador va intentar raonar amb ell i fer-lo creure que no hi havia diners, va acabar obrint-los la caixa forta. Mentrestant l’altre individu hauria fet passar els dos clients que hi havia a l’establiment en una habitació. Finalment els atracadors es van endur 3.000 euros a més dels cupons de l’ONCE que guarda l’establiment.

Possible fugida en tren

A mig atracament, el treballador que hi havia en aquell moment va poder avisar la policia prement el botó d’emergència. Els lladres se’n van adonar i van marxar corrents. Sobre la seva fugida, hi ha diferents versions. Alguns testimonis indiquen que van marxar cap a la rambla Recolons, on els esperava un cotxe; d’altres deien que van marxar en direcció contrària i van acabar agafant un tren. En tot cas, per atrapar-los es va muntar ràpidament un dispositiu policial en què van participar més de trenta agents. Es va intentar tancar tota la comarca de la Selva, amb les seves entrades i sortides, inclosa l’AP-7.

El responsable de policia local de Caldes de Malavella, Xavier Muñoz, va assegurar ahir: “És molt difícil trobar-los perquè no tenim informació del vehicle en què fugien, si és que finalment han acabat fugint en cotxe.” Per la seva banda, l’alcalde, Salvador Balliu, es va desplaçar al lloc dels fets interessant-se pels treballadors i l’ensurt que es van endur. Explicava que “no solen haver-hi episodis d’aquests a Caldes de Malavella, tot i que el fet de tenir una estació de tren tan important pot fer-los més fàcil la fugida”.

Un dels dos clients que hi havia a l’establiment en el moment dels fets va voler declarar com a testimoni.

Els mateixos lladres de robatoris a Barcelona

Les càmeres de seguretat van gravar tot l’atracament i van comparar les cares dels atracadors amb altres episodis similars ocorreguts recentment en oficines de Barcelona. Tot indica que es tracta dels mateixos individus, i precisament per això haurien pujat agents de Barcelona. Ara el cas està en mans de la unitat d’investigació territorial de Girona (UTI).

Els clients de l’oficina de Correus de Caldes no van poder fer els seves gestions ahir al matí. L’oficina estava tancada per tornar a la normalitat després de l’atracament de primera hora. El treballador i l’encarregada territorial de la zona estaven fent caixa, a quarts d’onze del matí, comptant tot el que s’havien endut i netejant la pols escampada per la policia per agafar empremtes dels delinqüents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.