Successos

Successos

Atracament amb una màscara de ‘Scream’, a Caldes

El lladre va exigir a un dels treballadors de la botiga de l’estació de tren que obrís les caixes i es va endur 1.100 euros

Els Mossos d’Esquadra busquen un lladre que dilluns va atracar la botiga de l’estació de tren de Caldes de Malavella. L’atracament va tenir lloc poc després de tres quarts de set de la tarda. El lladre, un jove d’una vintena d’anys, va entrar a l’estació disfressat amb una màscara de la pel·lícula Scream i armat amb un ganivet de cuina de ceràmica de grans dimensions. El noi, d’aproximadament 1,80 metres d’alçada, va anar directament a la botiga, que comparteix taulell amb la part de venda de bitllets. Allà va amenaçar amb l’arma les dues treballadores. A una, la va fer estirar de bocaterrosa amb els braços oberts i li va manar que no es mogués. A l’altra, li va exigir que obrís les caixes registradores (per evitar deixar empremtes). L’atracador, que parlava castellà amb accent magrebí, va endur-se tots els diners, aproximadament 1.100 euros en efectiu. Després, va fugir a cavall d’una escúter en direcció a la zona de fàbriques que hi ha a prop de l’estació.

Segons la descripció que en van fer les treballadores, el lladre portava pantalons texans curts, samarreta i vambes negres i una motxilla de color vermell. Un dels trets que els van cridar l’atenció és que portava embenatges als braços i al peu esquerre (possiblement amb la intenció d’amagar-se tatuatges).

Els Mossos, després de rebre l’alerta, van obrir una investigació per intentar identificar-lo. La policia inspeccionarà les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha a l’estació i que van gravar el lladre quan hi va entrar disfressat.

Segon robatori en 3 dies

El d’ahir és el segon robatori amb violència que hi ha hagut en tan sols tres dies a la botiga de l’estació de tren. Dissabte a la nit, cap a un quart de dotze, un altre lladre també va entrar-hi. Aleshores, a l’establiment només hi havia una treballadora, que ja es disposava a tancar. El lladre va començar a colpejar amb violència un dels vidres de l’aparador. Quan la treballadora s’hi va apropar per dir-li que ja estava tancat, l’home va trencar el vidre, va entrar a la botiga, va amenaçar l’empleada i es va endur els diners de la caixa. De fet, ahir al migdia part de l’aparador encara estava tapat amb un cartró (en espera que hi posin un vidre nou). A l’hora d’actuar, per evitar que la gent que hi havia en un bar restaurant proper sentís la trencadissa, el lladre va aprofitar que a Caldes se celebrava la festa major. Precisament, a aquella hora s’estava fent el correfoc i un espectacle pirotècnic.

El cas de l’emmascarat de Girona

Al mes de febrer, el jutjat va empresonar Vicxander Guillermo Garabitos Alcántara, de 23 anys, després que els Mossos l’arrestessin dos cops a Girona per assalts amb violència al carrer, un dels quals anant amb la cara tapada amb una careta com la de l’assassí de la pel·lícula Scream. El dia 1 Garabitos va ser detingut quan acabava d’atacar un menor amb la màscara posada, que els Mossos li van comissar, juntament amb un ganivet. Garabitos va passar a disposició judicial l’endemà i va quedar en llibertat. Però el dia 3 de febrer els Mossos el van tornar a buscar perquè el van relacionar amb un robatori violent perpetrat el dimarts 31 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia