Successos

Successos

Atracament, fuga i detenció a Girona

Els Mossos atrapen el lladre que va assaltar un estanc a Fontajau i sospiten que també és l’autor d’un atracament a l’Spar de Taialà el mes passat

Els Mossos d’Esquadra van arrestar ahir David Navarrete Benavente, un veí de Girona de 42 anys, a qui atribueixen l’atracament perpetrat moments abans de la detenció a l’estanc de Fontajau. Els investigadors busquen proves per imputar-li també l’atracament al supermercat Spar de Taialà perpetrat el dia 11 de juliol

L’atracament d’ahir va tenir lloc pels volts de dos quarts d’una del migdia, a l’estanc que hi ha a la rambla Xavier Cugat. L’assaltant va entrar a l’establiment esgrimint una arma de foc llarga, tapat amb un Buff, amb guants i una motxilla oberta que duia al davant. “La caixa, la caixa”, va cridar en castellà. L’amo es va encarar al delinqüent i li va dir que no, que no li donarien res. Llavors l’assaltant va ventar un cop a la porta que dona al magatzem, on en aquell moment hi havia la mestressa del negoci, que va veure tota l’escena des de les càmeres de seguretat que té l’establiment.

Refugiats al magatzem

Llavors una de les treballadores va sortir per demanar auxili, i mentrestant la propietària va obrir la porta del magatzem i l’amo es va poder refugiar a dins tancant la porta als morros de l’assaltant. Així el lladre es va quedar sol dins de l’establiment, i en veure que no podria fer res i que en qualsevol moment podia entrar algun client, va agafar quatre paquets de tabac i va fugir corrents. Llavors els amos van prémer el botó d’alarma i de seguida es van presentar una patrulla dels Mossos d’Esquadra, mentre que l’assaltant es dirigia en direcció a Sant Gregori perdent part del botí pel camí. Els agents van muntar un dispositiu a la zona, en què van participar fins a set patrulles uniformades i de paisà. Al cap de 10 minuts, van trobar el lladre amb l’escopeta i els paquets de tabac que havia sostret. L’equip de balística dels Mossos d’Esquadra ha pogut analitzar l’arma i ha comprovat que l’assaltant havia fet servir una escopeta real, però que era antiga, rovellada i que estava inutilitzada. “Afortunadament no ha passat res, però ens hem espantat molt quan el lladre ens ha apuntat directament amb l’escopeta”, explicava ahir a aquest diari la mestressa de l’estanc, Teresa Trull.

Assalt a l’Spar

Els Mossos estan investigant si David Navarrete també pot ser l’autor de l’atracament al supermercat Spar situat al carrer Alfred Nobel, al mateix sector de la ciutat que l’estanc atracat ahir. L’atracament va tenir lloc el dia 11 de juliol cap a les dues del migdia. Un home que anava amb la cara tapada va agafar una de les treballadores per darrere i la va encanonar amb una arma que semblava una escopeta retallada, com la que ahir els Mossos van comissar a David Navarrete.

La motxilla grisa

L’atracador, com es pot observar a les imatges que van captar a les càmeres de seguretat i que reproduïm al costat, anava vestit amb roba de color gris, pantalons i camisa grisos i també duia penjada una motxilla de color gris amb unes nanses amb tires de diferent color. Molt similar, com es veu a les fotografies dels dos atracaments, a la que duia ahir durant l’assalt a l’estanc. L’atracador de l ’Spar parlava en castellà i, tot i que cap càmera li va poder captar la cara, els testimonis i els Mossos sospitaven que podia ser algú del barri o amb vincles amb el barri. Els Mossos recopilen dades per si poden atribuir l’atracament de l’Spar a Navarrete abans de posar-lo a disposició judicial.

David Navarrete, de 42 anys, acumula vuit detencions, la majoria de les quals per atracaments. Un dels casos que va protagonitzar que va tenir més transcendència va ser el 26 de febrer del 2004 quan, juntament amb un altre home, Miguel Haro, en qüestió de poques hores van cremar vuit vehicles i van assaltar un supermercat a Girona i una gasolinera a Caldes de Malavella. Per aquests fets, el fiscal va proposar 14 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia