Successos

Un mort i 15 ferits en dues explosions de gas a Alcanar

Un xalet de la urbanització Monte Carlo queda arrasat per una deflagració que tot indica que seria provocada per gas butà

Hi ha veïns i operaris ferits i desallotjats, i no es descarta una segona víctima mortal

Dues explosions de gas han deixat un balanç, de moment, d’un mort i 15 ferits en una urbanització d’Alcanar (Montsià). Els fets van passar en un xalet de la urbanització Monte Carlo que dimecres a la nit va quedar arrasat després d’una potent deflagració.

Sobre les cinc de la tarda d’ahir es va produir una segona explosió, quan una retroexcavadora retirava runa i va detonar una bossa de gas emmagatzemada sota els rocs. Com a resultat van quedar ferits sis agents dels Mossos d’Esquadra –un d’ells, greument–, dos bombers i un operari.

A l’origen de tot plegat hi hauria les nombroses bombones de butà trobades entre les runes. De la primera detonació, que va tenir lloc a un quart de dotze, se n’han recuperat les restes d’una persona i la policia no descarta trobar una altra víctima mortal. També va ser hospitalitzat un altre home, en estat greu però que evoluciona favorablement, que viuria a la casa. La seva declaració serà clau per determinar l’origen de la detonació.

“Pensem que podria ser una explosió de gas per les característiques de la runa”, va explicar ahir el cap de la regió policial Terres de l’Ebre, Josep Maria Estela, que hi va afegir que investiguen per què hi havia tantes bombones de gas. Una hipòtesi és que les víctimes reomplien ampolles de gas per revendre-les als turistes.

La primera deflagració va ser tan potent que va deixar reduïda a un solar la casa on, segons els veïns, vivien tres persones. La policia indica que “podria ser” que l’immoble fos propietat d’un banc i que les víctimes l’estiguessin ocupant il·legalment. Sis veïns de la zona, que va ser desallotjada, van resultar ferits lleument per l’ona expansiva, que va trencar vidres i va derruir la paret de la casa del costat.

LA XIFRA

15
ferits:
sis veïns (un d’ells vivia a la casa esfondrada), sis mossos d’esquadra, dos bombers i un operari.

LA FRASE

Pensem que podria ser una explosió de gas per les característiques de la runa
Josep Maria Estela
cap de la regió policial terres de l’ebre

“Semblava la fi del món”

La urbanització Monte Carlo d’Alcanar Platja està habitada majoritàriament per estiuejants francesos, alguns amb arrels a Catalunya. La explosió els va sorprendre a un quart de dotze de la nit. Una veïna, Elienne Fernández, estava sopant amb uns amics a la casa del costat: “De cop vam sentir una detonació. La llum es va apagar i es va omplir tot de pols. Vaig cridar el meu marit i va aparèixer sagnant i amb el nas trencat.”

La explosió va provocar desperfectes importants a la casa annexa i va trencar els vidres de molts altres habitatges. Els veïns del darrere, un matrimoni francès, dormien. “El soroll va ser tan fort que semblava la fi del món”, explica l’home, que ha trobat restes humanes al seu jardí . Segons els veïns, a la casa sinistrada hi vivien tres individus. “Entrava i sortia molta gent”, explica Rosalina, també francesa. Els Mossos han apuntat que l’immoble és d’un banc i estava ocupat.

Sis persones van resultar ferides lleus. Tres d’elles van ser hospitalitzades i donades d’alta ahir al matí. Tres habitatges també van ser desallotjats i els ocupants encara no saben quan hi podran tornar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia