Successos

terrorisme

investigació

Continuen les detonacions controlades a Alcanar

Els Mossos investiguen la vinculació dels terroristes amb els municipis de Sant Carles de la Ràpita i Alcanar

L’àrea de desactivació d’artefactes explosius dels Mossos d’Esquadra (Tedax) va fer ahir més detonacions controlades al xalet de la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja on els terroristes acumulaven un centenar de bombones de butà i manipulaven explosius. L’extracció de la runa es fa molt a poc a poc i per capes, amb l’objectiu de recopilar tota la informació possible i garantir la seguretat de l’equip que hi treballa. “No sabem quants dies duraran els treballs; hem sol·licitat recuperar la retroexcavadora que els vam cedir, però de moment ens han dit que no és possible”, va explicar ahir el regidor de l’Ajuntament d’Alcanar Jordi Bort. La brigada municipal només té una retroexcavadora, que fa servir tant per condicionar les platges com per netejar solars. “No volem obstaculitzar la feina dels Mossos, però si no ens poden tornar la nostra màquina, demanem a la Generalitat que ens en cedeixi una altra la setmana que ve”, va dir Bort.

I mentre continuen les tasques de desenrunament de l’habitatge que va ensorrar-se amb l’explosió, els Mossos investiguen la vinculació dels membres de la cèl·lula gihadista amb Alcanar i la Ràpita, on es va localitzar la furgoneta de l’imam.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alcanar ha convocat per la setmana que ve assemblees informatives a Alcanar Platja, les Cases i el nucli urbà per abordar els fets de la urbanització Montecarlo, on només queda una parella desallotjada. A més, l’Ajuntament s’ha reunit amb el sector hoteler, restauradors i comerciants i sosté que no han tingut cap davallada de visitants més enllà d’alguna anul·lació puntual. “Som una destinació no massificada i tranquil·la i esperem que el turisme continue confiant en el municipi”, va assenyalar Bort. A la Ràpita, la comunitat musulmana va fer dilluns al vespre una concentració de rebuig al terrorisme i la violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia