Successos
Un gos marca un rastre a l'aigua de Susqueda i avui escorcollen l'espai
El gos, especialista a flairar en entorns aquàtics, és capaç d’ensumar un cos submergit
Es tracta d'una zona d’uns 150 metres quadrats que és previst que avui els submarinistes de tots els cossos rastregin
Uns joves van trobar el caiac dissabte, amb grans pedres dins, i prop de l’embarcador de Susqueda
Els Bombers ahir van portar a Susqueda en Nin, el gos especialista a flairar en entorns aquàtics que és capaç d’ensumar, estant ell dalt de la barca, un cos submergit. El gos ahir va marcar un rastre, i és al lloc on va donar el senyal on els Bombers han marcat una zona d’uns 150 metres quadrats que és previst que avui els submarinistes de tots els cossos rastregin. El cap de guàrdia de la regió d’emergències de Girona, Jordi Martín, va detallar que en aquesta zona hi ha una profunditat de 35 metres i faran servir una tècnica específica per trampejar la falta de visibilitat. “Consisteix a fer tirades de fil separat un metre i mig, amb un submarinista a banda i banda que va pentinant el fons del pantà per trobar qualsevol indici que sigui destacable”, va explicar. En paral·lel, els ajuntaments de Susqueda i Osor organitzaran una batuda a peu amb “coneixedors de la zona” com caçadors, excursionistes o ADF, per resseguir el camí que porta fins al lloc on es va trobar el cotxe.
A mesura que passen els dies i es coneixen més detalls s’afegeix més misteri i més incògnites al cas de la desaparició de Marc Hernández i Paula Mas. Ahir es va saber que el seu caiac dissabte flotava en forma de V perquè anava carregat de pedres grosses al centre a prop de l’embarcador del pantà, situat a la riba contrària al punt on va aparèixer enfonsat el seu cotxe, que tenia una finestra oberta (o trencada) i diversos rocs a dins. Quina explicació pot tenir això? Els Mossos van investigant sense trobar el desllorigador.
La presència del caiac carregat de rocs i punxat la va revelar ahir Otto Heller, un dels nois que el van veure i el van agafar dissabte. Heller va anar ahir a Susqueda per ajudar en les tasques de recerca assenyalant el lloc exacte on era el caiac. Heller, veí de Santa Cristina d’Aro, va explicar a l’ACN que dissabte va sortir d’excursió amb moto amb dos amics i van anar fins a la zona de l’embarcador del pantà de Susqueda per banyar-se. Poc després de les dotze del migdia, van veure “un objecte que flotava” a l’aigua. Nedant, s’hi van apropar i va resultar que era un caiac mig enfonsat.
Segons detalla Heller, el caiac estava a escassos deu metres del final de l’embarcador. Només es veien les puntes de l’embarcació, que tenia “forma de ve baixa”. Al centre del caiac hi havia “tres o quatre pedres de grans dimensions. “Les vam treure entre tots tres i ens va costar bastant, però vam veure que el caiac estava punxat i el vam tornar a deixar a l’aigua”, va relatar.
No va ser fins dilluns a la tarda, quan es va intensificar la recerca de la parella del Maresme desapareguda des de la setmana passada al voltant del pantà de Susqueda, que van pensar que es podia tractar del seu caiac. “Vam llegir què és el que anaven a fer allà, vam parlar amb un amic nostre que és mosso d’Esquadra i ens va dir que truquéssim al 112”, va relatar Heller. Ahir va decidir anar al pantà per si el seu testimoni podia ser útil en la recerca. Hi ha altres testimonis que abans que ells havien vist el caiac a la deriva en altres punts del pantà, de manera que les sospites apunten que qui el va voler enfonsar amb les pedres, ho va fer al mateix lloc on es va localitzar el cotxe enfonsat.
Ahir va ser el quart dia de recerca de la parella després que dilluns es va trobar el cotxe. La recerca es va centrar a la zona on va aparèixer el cotxe, el coll de la Palomera. A banda dels bussejadors dels Mossos i dels Bombers, ahir es van incorporar a la recerca deu membres dels GEAS de la Guàrdia Civil, que des de dimarts estaven a punt per actuar.