Successos

SUCCESsOS

Ni al bosc ni a l’aigua troben rastre dels desapareguts

Es van presentar tants voluntaris que els bombers van haver de dir prou per raons de seguretat i operatives de la recerca

Els Mossos busquen testimonis que poguessin haver vist la parella

Nova jornada de fracàs en la recerca de Marc Hernández i Paula Mas, la parella del Maresme que està en parador desconegut des del dijous dia 24, quan van enfilar la carretera del pantà de Susqueda després de comprar aigua al bar La Parada del Pasteral. Ahir la recerca es va centrar en l’aigua, amb els submarinistes professionals de la Guàrdia Civil, els bombers i els Mossos, i al bosc, amb la participació d’una seixantena de voluntaris. A l’aigua es va rastrejar la zona on es va trobar el cotxe submergit, a la punta de la Palomera, i a la zona, entre aquest punt i la presa, on dijous en Nin, el gos dels bombers, dotat d’olfacte per olorar cossos submergits des de la superfície, va marcar un possible rastre. I per terra, els voluntaris, dirigits pels bombers van resseguir els vorals de la pista forestal per on se suposa que va transitar el cotxe de la parella, des de la presa fins al lloc on va caure. Els bombers, a través del seu compte de Twitter, van haver de dir que ja no podien acceptar més voluntaris per les dificultats d’organitzar-los i per evitar riscos als participants en la batuda, en la qual van acabar prenent part caçadors, excursionistes i gent coneixedora de la zona. Però els rastrejadors terrestres tampoc van trobar al bosc cap pista sobre la parella desapareguda. La incògnita que continua planant sobre la investigació és com va fer el dificultós trajecte l’Opel Zafira i qui el va conduir fins a aquell indret tan recòndit i feréstec. Paula i Marc no coneixien el camí, com ho demostra el fet que al bar del Pasteral van preguntar quina era la carretera per anar al pantà. Que el camí era de mal fer, ho demostra que dos cotxes dels Mossos hi van quedar embarrancats i que la màquina retroexcavadora que va ajudar a treure el cotxe del pantà va rebentar una roda.

Mentre al pantà es fa la recerca activa, que es preveu que continuï avui, dissabte, els Mossos continuen investigant per trobar testimonis i resseguir els darrers passos de la parella abans del 24 d’agost, per si troben pistes que aclareixin els motius i les circumstàncies de l’enigmàtica desaparició. Ahir els Mossos tenien previst recollir el testimoni de Simona Benkova, la mestressa del bar La Parada del Pasteral, on la parella va passar entre la una i les tres del dijous 24. L’endemà mateix, divendres al migdia, uns amics van anar al bar a preguntar si els havien vist. Van ensenyar fotografies a Benkova i ella els va recordar perfectament. L’endemà hi van tornar amb els cartells de recerca i els van començar a repartir als clients del bar i la gent que passava. Els amics es van preocupar molt aviat, segons van explicar a Benkova, perquè Marc i Paula no contestaven al telèfon, una cosa que no era normal, ja que estaven contínuament en contacte amb els amics i amb la família, sobretot la noia.

Els Mossos van distribuir dimarts al vespre una fotografia dels desapareguts captada per la càmera de seguretat de l’oficina de La Caixa de la Cellera de Ter, on els joves van entrar abans de la seva visita al bar del Pasteral.

Escenari habitual de festes ‘rave’

Les vores del pantà de Susqueda, concretament l’explanada de la pedrera on ahir es va muntar el camp base de l’operatiu de recerca, són l’escenari habitual de festes rave, uns aplecs musicals alegals que se solen repetir cada dos o tres mesos, sovint coincidint amb caps de setmana llargs o ponts. Per exemple, per Cap d’Any es va fer una rave a la pedrera de Susqueda, on es van aplegar uns seixanta vehicles. Els participants han trobat a Susqueda un punt ideal, ja que hi ha pocs veïns, de manera que les possibilitats de ser delatats són més escasses. Els Mossos, però, en tenen constància i sovint els detecten en les seves rutes de vigilància habituals. Els Mossos opten per muntar controls de trànsit, d’alcoholèmia i drogues a la carretera de baixada, i les festes solen acabar amb un elevat nombre de cotxes immobilitzats i una colla de denúncies als conductors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia