Successos

Lluita contra el gihadisme

A Ripoll, activen una eina participativa per detectar la radicalització gihadista

Ho anuncia l’alcalde, que fa una crida a tots els veïns de la vila a col·laborar-hi

Ho diu després de la junta de seguretat, en què participa el conseller d’Interior

“Hi veuen més 20.000 ulls, que no pas 30”, va afirmar ahir l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, fent referència, respectivament, als 10.000 habitants que té la vila i els 15 agents de la policia local, i per anunciar d’una forma ben gràfica l’anunci d’una nova eina de participació ciutadana per detectar casos de radicalització de veïns, en termes de terrorisme gihadista. Munell no va concretar el format d’aquesta nova eina, i només va avançar que serà semblant a la que ara ja hi ha activa al web municipal per comunicar incidències a l’espai públic. L’alcalde va instar els veïns, amb els fets terroristes d’Alcanar de rerefons, a comunicar si detecten, per exemple, la compra de moltes bombones de butà per part d’una mateixa persona.

Jordi Munell va fer aquestes declaracions després de la reunió de la junta de seguretat local de Ripoll, convocada amb caràcter extraordinari arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i a la qual va assistir el conseller d’Interior, Joaquim Forn; el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús; el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i diversos càrrecs policials. La junta havia de servir per analitzar la resposta als atemptats i buscar els punts que cal millorar. L’alcalde també va reclamar que les policies locals tinguin accés a la informació dels altres cossos policials en els dispositius habituals de detecció de terroristes gihadistes. L’alcalde, finalment, va tenir paraules d’agraïment per a les forces de seguretat i per la resposta ciutadana després dels atemptats.

LES FRASES

Hem de millorar els protocols de detecció de la radicalització de ciutadans amb una tasca transversal
Joaquim Forn
Conseller d’interior
A Ripoll estem molt agraïts pel respecte que hi ha hagut a la resposta ciutadana i a les mostres de dol
Jordi Munell
Alcalde de Ripoll

Departaments molt més coordinats

Les plataformes de radicalització del gihadisme estan canviant. Per això el conseller d’Interior va anunciar la creació d’un protocol de treball transversal per fer-hi front. Va avançar que mantindrà una reunió amb la seva homòloga d’Ensenyament per millorar els protocols de detecció en l’àmbit educatiu. Interrogat sobre l’existència d’una cèl·lula gihadista europea, va dir que no tenia informació contrastada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.