Successos

Successos

Cinc detinguts per un assalt en un domicili de Girona

Un matrimoni hauria estat retingut a casa durant unes tres hores

Van ser agredits i els van robar 650 euros, un televisor i diversos rellotges

Tres dels investigats van ingressar ahir a la presó

Una intensa jornada de declaracions es va viure ahir al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, on van donar la seva versió cinc homes que van ser detinguts aquesta setmana per la seva presumpta vinculació amb un assalt violent en un domicili de la ciutat. Tres dels cinc implicats han acabat ingressant a la presó provisionalment per ordre del jutge. El robatori del qual se’ls atribueix l’autoria va tenir lloc a l’abril, en un immoble del passeig Sant Joan Bosco, situat al barri de Pont Major. Segons ha pogut saber aquest diari, després d’uns mesos d’indagacions, els Mossos d’Esquadra van arrestar entre dimarts i dimecres quatre homes que estarien relacionats amb aquest assalt a l’habitatge, i ahir va ser detingut un cinquè còmplice. La policia els investiga per la seva relació amb un assalt a un matrimoni d’uns 70 anys. Els fets es van produir de matinada, quan les víctimes estaven dormint i els va despertar un soroll. L’home es va aixecar i va ser el primer de rebre l’agressió d’un dels assaltants. La dona, que es va aixecar tot darrere, i que estava convalescent d’una operació, també va rebre una empenta. Llavors els van tenir retinguts durant unes tres hores. “On són els diners?”, deien els lladres, mentre es comunicaven amb altres còmplices que estaven fora de la casa. “Si no em dieu on són els diners faré mal al fill”, amenaçaven. Finalment, al cap d’unes hores, els assaltants es van endur un botí de 650 euros, un televisor i diversos rellotges.

Després de gairebé sis mesos d’investigacions, els Mossos han pogut detenir ara els presumptes autors dels fets. Han estat enxampats sobretot per la localització dels seus telèfons mòbils i les empremtes dactilars que els policies van trobar a l’escena.

Quatre dels investigats van donar inicialment la seva versió a la comissaria dels Mossos i ahir van passar a disposició judicial. La situació del cinquè detingut va ser diferent, ja que ahir va acudir voluntàriament a declarar i va acabar sent arrestat. Tots cinc, per tant, van comparèixer ahir davant del jutge, assistits respectivament pels advocats Natàlia Frigola Marcet, Lucas Rodríguez, Manel Mir, Montserrat Pérez Garcia i Andrés Almar Amer. Per la seva banda, la família que va resultar afectada exerceix l’acusació particular en el cas a través del lletrat Jordi Gimbernat, del despatx de Monguilod Advocats.

Els detinguts al·leguen que només dos d’ells van entrar al domicili. Un tercer home era el conductor del vehicle amb què s’haurien desplaçat fins allà, que s’hauria quedat a fora. Pel que fa als dos investigats restants, un d’ells relata que li va trucar la seva dona i va acabar marxant. I, ja el darrer, explica que li van proposar participar en l’assalt, si bé ell s’hi va negar i assegura que també se’n va anar. Després de la declaració, el jutge va dictar l’entrada a la presó de tres dels cinc sospitosos. Es tractaria dels dos que a priori haurien entrat primer a la casa i que van sorprendre el matrimoni, i un tercer que va fer la tasca de taxista. Els altres dos investigats van sortir en llibertat amb càrrecs, però amb una ordre d’allunyament de la família assaltada i amb l’obligació de comparèixer al jutjat un cop cada quinze dies.

Cas resolt a Bescanó

Els Mossos, a banda, van detenir el 4 de setembre un veí de Salt, de 37 anys i de nacionalitat senegalesa, com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació. Els fets es remunten a l’1 de juliol al migdia, quan un home gran va ser víctima d’un assalt quan era a dins del seu domicili, a Bescanó. En veure’s sorprès, l’agressor el va amenaçar amb una barra de ferro perquè li donés diners. L’home, molt espantat, li va entregar tot el que portava a la cartera –uns 400 euros–. Seguidament l’intrús va fugir amb els diners, així com amb diverses joies que va trobar dins l’habitatge. La unitat d’investigació de la comissaria de Girona dels Mossos va fer-se càrrec del cas i, després de diverses gestions, va aconseguir identificar el responsable del robatori, que va ser arrestat a Aiguaviva. L’investigat, que tenia antecedents, va passar el 5 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, des d’on es va ordenar la seva entrada provisional a la presó.

LA XIFRA

400
euros
va sostreure un lladre que va ser detingut dilluns per un assalt en un habitatge, el juliol passat.

LA DATA

05.09.17
és el dia que el jutge va dictar l’ingrés a la presó d’un veí de Salt arrestat per un robatori violent a Bescanó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia