Setge al procés sobiranista
La impremta diu que la Guàrdia Civil no va trobar res
L’advocat de l’empresa nega cap encàrrec vinculat al referèndum
Els agents no tenien cap ordre judicial
L’advocat de la impremta Indugraf Offset del polígon industrial de Constantí (Tarragonès), Tomàs Gilabert, va assegurar ahir que la Guàrdia Civil no es va emportar res relacionat amb el referèndum “perquè no han trobat res del que venien a buscar”. Gilabert va negar que s’hagués rebut cap encàrrec relacionat amb la votació de l’1-O i va explicar que la inspecció de la Guàrdia Civil havia estat “exquisida”. Els agents van inspeccionar naus, tallers i pàrquings, i l’únic lloc que no van poder mirar va ser el despatx del gerent, en ser la seu jurídica de l’empresa.
I és que la Guàrdia Civil no tenia cap ordre judicial per poder fer un escorcoll a la impremta ni endur-se material. El gabinet de premsa del TSJC va desmentir que el jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que té una causa oberta sobre els preparatius de l’1-O, hagués donat cap permís per a un escorcoll. Tampoc cap jutjat de Tarragona. Va ser una “inspecció” autoritzada per la fiscalia de Tarragona, segons es va aclarir després.
Per això, l’advocat també va explicar que els agents no havien demanat ni factures ni cap tipus de documents, i que només havien fet fotografies del que anaven inspeccionant per comprovar que no hi havia res vinculat amb el material del referèndum. Durant les més de dues hores que va durar la inspecció, la Guàrdia Civil va estar acompanyada pel gerent i l’advocat de l’empresa. I sense permís judicial, els vuit agents que integraven la comitiva van sortir amb les caixes buides.
L’entrada es va produir ahir, cap a tres quarts de tres de la tarda, després de gairebé 48 hores que agents de la Guàrdia Civil custodiessin la impremta i aturessin els treballadors i personal que sortia de les instal·lacions per escorcollar-los els maleters dels seus vehicles. Gilabert va confirmar que es tracta d’una inspecció ordenada per la fiscalia de Tarragona a la Guàrdia Civil amb motiu de les diligències obertes a partir de la notícia publicada en un mitjà de comunicació en què s’assegurava que la impremta de Constantí hauria pogut fer material per al referèndum, en concret, actes d’escrutini.
El control dels agents va provocar queixes de veïns, dels mateixos treballadors i de polítics.